Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Магнитното поле като самостоятелна същност

<< < (8/9) > >>

Радико:
Е няма да се уморя да питам как се придърпват тези "Малко бисерни зрънца"
Майсторе вземи една шепа бисерен ориз и го нареди във спирала или както0 искаш и ми покажи как става придърпването "отблъскването е ясно"
Всяко обяснение което не може да обясни привличането е ПРАЗНО БРЪЩОЛЕВЕНЕ.
ВЪВ СВЯТ СЪСТАВЕН ОТ по големи по малки много малки ЧАСТИЦИ привличането е неосъществимо трябва още нещо което не е частица иначе не става.   

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Декември 01, 2013, 09:30:39 pm ---Е няма да се уморя да питам как се придърпват тези "Малко бисерни зрънца"
Майсторе вземи една шепа бисерен ориз и го нареди във спирала или както0 искаш и ми покажи как става придърпването "отблъскването е ясно"
ВЪВ СВЯТ СЪСТАВЕН ОТ по големи по малки много малки ЧАСТИЦИ привличането е неосъществимо трябва още нещо което не е частица иначе не става.

--- Край на цитат ---
Ми нали и аз това ортувам бе драги Радико, не може нещо да се обясни със самото нещо, трябва външно обяснение, което до сега не е открито от съществуващата наука .

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Декември 01, 2013, 09:30:39 pm ---Е няма да се уморя да питам как се придърпват тези "Малко бисерни зрънца"

--- Край на цитат ---
Ето запознай се с теорията на Ле Саж, как от отблъскване може да се породи сила на привличане .
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8_%D0%9B%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%B6%D0%B0

Радико:
Ммм Дааа. Интересна теория Само да можеха да обяснят защо липсва един ефект който неминуемо би се получил ако беше вярна. Теорията изглежда вярна само като се разглежда относно две тела. Обаче при трето тяло по между двете то би следвало да се окаже в гравитационна сянка и да няма тегло. или поне чувствително да олекне. Та така. 

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Декември 02, 2013, 06:46:41 pm ---Ммм Дааа. Интересна теория Само да можеха да обяснят защо липсва един ефект който неминуемо би се получил ако беше вярна. Теорията изглежда вярна само като се разглежда относно две тела. Обаче при трето тяло по между двете то би следвало да се окаже в гравитационна сянка и да няма тегло. или поне чувствително да олекне. Та така.

--- Край на цитат ---

Такова тяло намиращо се между други две, не му действа гравитация, защото се намира в точката на Лагранж. Точно по теорията на Ле Саж  :)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%9B%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B6

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия