Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Магнитното поле като самостоятелна същност

<< < (4/9) > >>

Радико:
Там намирам те това:

--- Цитат ---Накратко, магнетизма е съставен от най-малките частици във вселената,
--- Край на цитат ---
Някои може ли да ми замести тези най малки частици с по големи примерно оризови зърна и да ми демонстрира с тях механизма на  действието привличане.
 Да се избутват една друга и съответно да избутват някакъв обект по-голям от тях е ясно и лесно, обаче как така аджеба се навързват изведнъж на синджир и теглят единия магнит към другия, а като си пъхнеш ръката го няма синджира там. Пфу, ба... си глупостите. Жалкото е, че това го твърдят и в стандартния модел. Абе, кво да ви кажа, четири слона стъпили на костенурки държат земята, ама не ги виждаме защото са съставени от такива супер малки частици дето ги няма като ги гледаме, и ги има само като не гледаме в тях.
Аре, лека нощ и много, много здраве на Ледскалнин   

nizo:
Радико, ами нали ти описах как. Навий си 2 спирали на молив от тел ... еднакви. Когато 2-те спирали се движат една срещу друга с противоположен спин, те се навиват една в друга (привличане), а когато имат еднакъв спин се проявява тяхната пружинна структура (отблъскване). Напрежение се получава когато продължаваме да натикваме частици с еднакъв спин в тясно пространство. Примерно ако си направиш 5 спиралки и ги нанижеш на един молив, ще получиш дадено напрежение, ако нанижеш 10 ... по-голямо напрежение. Тока е ясен ... колко такива магнитни потока се движат едновременно.
Който смята, че е възможно, нека си търси обяснения с движенията на тези спирали. Който смята нещо друго, да си обяснява с него.  :)

hyparh:
Ето и как тези спиралки от X и Y етерни потоци формират субатомни частици ;) В зависимост от посоката на потоците се определя заряда, магнитното поле и спина на частицата.
Подробности очаквайте скоро.

@praktik:
Магнитното поле не може да се приеме като движение на по малки магнити, защото тогава се пита, ами полето на тези по малките, от какво се формира. По правдоподобна идея е че магнитното и електричното поле са форма на движение на електро и магнито неутрален ефир, чиято форма на движение се диктува от някаква задкулисна, непозната сила действаща на под ефирно ниво . Тази сила завихря ефира, и по този начин се формират електричните и магнитни взаимодействия. Въпросът е да се разбере и овладее тази сила, мисля че тази сила се разпространява със свръхсветлинна скорост, защото не действа в надефирното пространство, а е подефирно действаща.

Радико:
@praktik май за разлика от hyparh и nizo схващаш какъв е проблема на хипотезата за костенурките и слоновете. nizo това обяснение за пружинките е равносилно на твърдението, че под костенурката има друг по голям слон Тоест, понеже обяснението което си си харесал е, чрез твърди тела "които са ТВЪРДИ"!
Тоест не можеш да си прекараш ръката през тях. Освен това са РАЗРУШИМИ, "както всички твърди тела". Забележи НЕОБРАТИМО разрушими, освен разбира се ако не допуснем съществуването на нещо като "демона на Максуел", а и Демон на Ледскалин да го наречем, който постоянно и много бързо ремонтира разрушените връзки. Следва разбира се въпроса: А колко такива демончета могат да се поберат на върха на една игла. Просто такива обяснения не дават отговор на основния въпрос, а само го избутват с едно ниво назад - "точно като при слоновете" - затова съм ги дал като пример.
Докато хипотезата за посоката "W" или четвъртото измерение е много по разбираема, подредена, ясна. Начина по който внася ред в нещата много ми прилича на начина, по който е подействала хипотезата на Коперник.       

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия