Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Импулсен Ток
Ctah:
--- Цитат на: spirit1 в Септември 04, 2013, 10:40:29 am --- НЯКОЙ ДА Е МИСЛИЛ, ЧУВАЛ ТОВА - ЕДНОБОБИНКОВ ТРАФ!
--- Край на цитат ---
Отде Го изкопа тоа термин бе...АЛО-О-О-О!!!
У вашето училище сигурно и на други нечувани термини ви учат :o
g1905:
И аз да се намеся, че с това ново именуване на величините, за 50kV(киловолта) или за 50kW(киловата) става дума?
Bat_Vanko:
--- Цитат на: spirit1 в Септември 04, 2013, 10:40:29 am ---АЛО-О-О, НЯКОЙ ДА Е МИСЛИЛ, ЧУВАЛ ТОВА - ЕДНОБОБИНКОВ ТРАФ!
--- Край на цитат ---
Браво spirit1, за това откритие Вие печелите клечката на близалката! ;) Само дето това чудо по дебелите книги се именува "автотрансформатор". Приставката "авто" не идва от автомобил!
--- Цитат на: spirit1 в Септември 04, 2013, 10:40:29 am ---Същата схема , но със сечение за 50кВт може да завърти двигател за електромобил С ЕДИН АКУМУЛАТОР ----------------------------АЛО-О-О-О ---------С ЕДИН АКУМУЛАТОР.
--- Край на цитат ---
Убедем съм, че ще успееш да завъртиш двигател за автомобил, при това с товар, но колко ли ще издържи този един акумулатор!
П.П. Няма всестранно развити личности, има все по-странно развити...
spirit1:
Показвам ви, че трябва да се научите да мислите по-различно и да виждате повече, по-широко. Колкото и лудо да ви изглежда е просто - схемата с една бобина от документа показва точно това. Бобината се зарежда от акумулатора и след изключване на акумулатора бобината завърта двигателя като му ПОДАВА НЕОБХОДИМОТО МУ НАПРЕЖЕНИЕ - САМА ГО ВДИГА. Не е ли това преобразуване на DC/DC.
Не съм се изложил - напротив , за пореден път виждате нещо, което е далеч пред вас и затова ви е неясно. Да го формулирам пак:
Бобината е в ролята на двигател, който завърта елмотора като взима една малка мощност и я преобразува във здрав ритник. Колко ще издържи акумулатора ли?
Ако го свържете вие ще фалира за минути, а ако го свържа аз в кръг ще кара нонстоп.
Maistora52:
Това започва да ми прилича на ел-перпетуум мобиле!
... Къде ли е Господ, в цялата тази инсталация?! :D :D :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия