Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Импулсен Ток

<< < (8/18) > >>

Bat_Vanko:
Майсторе, Господ ли търсиш? Недей. Той се появи във вид на дух1 Божи.  ;)
Как смеете Вие неуките да се съмнявате в Неговите възможности!
Той откри за Вас "еднобобинковия траф" (автотрансформатора); повишаващия трансформаторен инвертор; самоиндуктивността на бобината; и ред други, които вече ще се изучават в средните училища.

--- Цитат на: spirit1 в Септември 05, 2013, 10:23:07 am ---Ако го свържете вие ще фалира за минути, а ако го свържа аз в кръг ще кара нонстоп.

--- Край на цитат ---
Е, снимай и покажи, за да си посипя главата с пепел!

getca:

--- Цитат на: spirit1 в Септември 05, 2013, 10:23:07 am ---Показвам ви, че трябва да се научите да мислите по-различно и да виждате повече, по-широко. Колкото и лудо да ви изглежда е просто - схемата с една бобина от документа показва точно това. Бобината се зарежда от акумулатора и след изключване на акумулатора бобината завърта двигателя като му ПОДАВА НЕОБХОДИМОТО МУ НАПРЕЖЕНИЕ - САМА ГО ВДИГА. Не е ли това преобразуване на DC/DC.

Не съм се изложил - напротив , за пореден път виждате нещо, което е далеч пред вас и затова ви е неясно. Да го формулирам пак:

Бобината е в ролята на двигател, който завърта елмотора като взима една малка мощност и я преобразува във здрав ритник. Колко ще издържи акумулатора ли?

Ако го свържете вие ще фалира за минути, а ако го свържа аз в кръг ще кара нонстоп.

--- Край на цитат ---

Ех, що ли не слезе началника небесен да си прибере вересиите земни  :o :( ??? Не знам Дух ли си или що, но що не си вземеш шантавите писания и да ги туриш на друго място из Нет-а, подходящи бол има.

Предлагам модератора да ограничи тъпотиите на въпросната личност, щото иначе всеки с елементарни познания по ел.техника ще изпадне в бурен смях. Отделно излагацията  >:(

Това може да се изтрие по преценка на Майстора, но държа да се прочете все пак.

Иван Димов:
Тук ще трябва да подкрепя spirit1. Подобна схема и аз пуснах в темата за Тестатиката, ама кой да гледа. Схемата я видях при Динатрон, където се преобразува високо напрежение в ниско с голям ток и се използва само една бобина. Принципът на преобразуването е един и същ, даже имам съмнение, че една от схемите на Капанадзе също използва коментирания принцип. Става дума за така наречения "накопител" или място, където се натрупва енергия - това е бобината, която свързана към акумулатор постепенно вдига тока си според времеконстантата си до определена максимална стойност. После енергията на магнитното и` поле се ползва като при това напрежението се самонагажда според товара и това е съвсем елементарно (L.dI/dt). Аз даже си мисля, че е по-добре да се напомпва в по-голяма бобина, а при свиването на полето да се ползва само част от нея (по-къса бобина). Засега обаче само умувам, защото съм се концентрирал в други опити.

valex:
Който може да чете :)
http://valtecltd.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=264:2010-06-23-00-15-26&catid=54:2010-06-22-23-38-02

mi68:
Здравейте,
  С бобина (автотрансформатор) става при еднопроводно/безпроводно свързване тип Тесла. Ползва се униполярния  капацитет, скаларно електромагнитно поле, имаме сериен (напрежителен) резонанс по пълен ток. Ползват се двата тока, ток на разместване (сменяване) и ток на проводимост.
  Модерно може да се направи токов (паралелен) резонанс, при симетричен товар (разбирай със средна точка), с вилка на Авраменко. Ако е еднофазен товара се ползва грец, еднопроводно/безпроводно свързан.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия