Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Импулсен Ток

<< < (18/18)

Discorder:
Здравейте отново, извинявам се за отсъствието, но последните няколко дена бяха лудница и се очертава още малко да е така.
Тази статия още преди няколко години ми направи впечатление, дори може би съм я пускал някъде в темите за Тесла. Обаче това което коментирате сега има доста общо с нея.
http://amasci.com/tesla/tesceive.html
Ако не ви мързи :)  ще се радвам да коментирате.

x_name41:

--- Цитат на: mzk в Септември 19, 2013, 09:22:40 am ---GTV,  в случая тук батерийките са скрити в силикона между магнита и пружинката. Не е индуктивно или радиативно пренасяне на енергия поради:
1. Честота и големина на антената (електрически къса, т.е. силно неефективна е).
2. Поляризация на полето. Вижда се равномерна работа във всички посоки, което е абсолютно невъзможно с тази антена или бобина.

Не съм сигурен за коя кибритена кутия говориш  ::)

--- Край на цитат ---
проведох същия експеримент като на видеото, със същата спирална бобина с антенка и магнита (от харддиск) закрепен на нея , не работи!, не си губете времето с подобни простотии

wanderer:
 Момчета няма как в един меден проводник със съпротивление R силно клонящо към "0" да генерирате 6 В напрежение. По известните ми начини той задължително преди това ще се е стопил. U=IR.

GTV:

--- Цитат на: x_name41 в Септември 21, 2013, 02:25:23 pm ---проведох същия експеримент като на видеото, със същата спирална бобина с антенка и магнита (от харддиск) закрепен на нея , не работи!, не си губете времето с подобни простотии

--- Край на цитат ---

Колега, съжалявам че съм те подвел. Но поста ми беше в хумористичен тон. А пък двете видеа бяха нещо като репликация в унисон с устройството на Слирит1. И въпреки това мои познати работили на предаватели са ми разказвали как във влажно време улуците "пеели", а пък само с антенен вибратор  " палели " лампички. И все пак се радвай че устроиството не е проработило. ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия