Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Импулсен Ток

<< < (3/18) > >>

Иван БГ:
Здравейте,
браво Майсторе това е начина да изместиш шейната!
Бъди...
Иван

giunal:

--- Цитат на: HristoDimovHristov в Август 31, 2013, 10:48:39 am ---.............................................от една 9 волтова акумулаторна батерийка със 160 мили ампер-часа, можем да изтеглим ток 160 милиампера в продължение на 1 час, или 1,6 Ампера за 6 минути, или 9,6 А за една минута, или 576 А за 1 секунда време или 2 880 000 Ампера само за един импулс от  200 микросекунди време.

--- Край на цитат ---

Христо , ти вътрешното съпротивление на Източника отчиташ ли го, като фактор който ще влияе. То ако беше така сега щяхме и с летящи чинии да се возим.  :o
Или, може би ти говориш за идеалният случай. Когато Rизточник = 0.!

Maistora52:

--- Цитат на: Иван БГ в Август 31, 2013, 01:35:03 pm ---Майсторе, това е начина да изместиш шейната!

--- Край на цитат ---
...
Това го знам отдавна, обаче все не ми се показва подходящата за изпълнение от мен схема...
В този ред на мисли, докато ровех днес из мрежата, намерих много ценни материали...
Става въпрос за блокинг-генераторна схема, и то точно такава, която захранва подвижна луминисцентна лампа. И тук ми "светна" моята вътрешна "лампичка"... оказа се, че имам готова направена такава схема ...  сега предстоят опити...
Пояснявам: имам акумулатор, имам схемата захранваща лум. лампи (като същата има и зарядно за акумулатора си), остава да вържа на изхода  вместо осветителните лум. лампи моите джаджи представени от две по форма устройства - или линеен соленоид със сърцевина, или дистанционно у-ство с мини-електромоторче отварящо вратите на автомобила.
Соленоида обаче е по-надежден - върши повече работа и издържа на "майстори-идиоти" - като мене!!!
 8) 8) 8)
... трябва да учредим такава награда!!! -  :D :D :D

@praktik:

--- Цитат на: HristoDimovHristov в Август 31, 2013, 12:38:43 pm ---Там е работата, че работата е точно равна на енергията, и в Импулсния Ток няма СЕ

--- Край на цитат ---
Правилно мислите, не може от батерия с даден капацитет и параметри, отговарящи на цялата й мощност и възможности, да се извади по голяма мощност от тази, която я има в батерията.

@praktik:
Майсторе, мерси за смисленното допълнение :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия