Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Импулсен Ток

<< < (2/18) > >>

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Август 31, 2013, 07:19:36 am ---Христо виждам, че знаеш формулата за мощност, което е добре. но май не си схванал най-същественото в нея. Импулсите на тока "разбирай напрежението" в мрежата изобщо не са 220 волта, а доста повече, съответно и тока, който протича за момент е доста по-голям от тока показан от амперметъра ако си свързал такъв във веригата. Просто за удобство уредите показват едно нещо дето се нарича ефективна стойност. За да разбереш какви са действителните стойности на тока и напрежението при 50 Hz. синусоидално умножаваш показанията на уреда по корен втори от три.       

--- Край на цитат ---
Там е работата , че тези максимални пикови стойности, не могат да се използват,иначе и крушките за 220 волта, щяха да горят .
Та затова се използва и терминът, ефективна стойност на тока и напрежението .

@praktik:

Христо, ти как мислиш да вдигнеш честотата на тези импулси, така че времетраенето им, да е еднакво с времетраенето на пълният разряд на батерийката ?

Maistora52:
Ура! Напредваме!
Остава да се дадат параметри и отпратки към следните елементи:
1. Импулсния траф: Брой на намотките и сечение на съответния им проводник съответно на Wb,Wc и Wt, защото ще си го правя сам.
Съответно трябва да ми се каже, върху какво сечение и дължина на сърцевината ще се навива, и коя от намотките Wb,Wc и Wt е съответно първа (най-отдолу), втора и трета. поред на навиването.
Навивал съм и големи (500-600 ватови) трафове, та ми е позната технологията.
2. Какъв транзистор ще ми препоръчате, имам разни и маломощни и мощни...
3. Споменах, че имам кондензатор 10 mF на 2 kV - ще свърши ли работа?
4. Резистора R - с какво съпротивление трябва да е и на колко Вата да държи, без да прегрява?
...
Трябва ми обяснение и за входното напрежение:
Има обозначено +Е  и маса (която е минус) - добре! Обаче - значи трябва да му подам "прав" ток...
значи трябва да му сложа Грец... значи трябва да ми кажете колко да е мощен Греца? - имам диоди от най-малките (слабите) до "юнашките" В200
 ...
Чакам с огромно нетърпение тези пояснения!
Thanks! :) :) :) 8) 8) 8)

@praktik:

--- Цитат на: HristoDimovHristov в Август 31, 2013, 10:48:39 am ---Импулсите може да са много по-къси по времетраене от нормалните импулси на мрежата с честота 50 Херца. Например ако подаваме 1/100-тна от енергията трябва да имаме (1/50)/100 секунди = 200 mS продължителност на импулса. 200 микросекунден мощен токов импулс на всеки 20 милисекунди време - така ще имаме импулси с честота 50 Херца, но продължителността на всеки импулс ще е само 200 микросекунди, а не 2*10 милисекунди, както е в мрежата 220Волта.
от там 100 пъти по-малко енергия ще ни трябва ;) за да имаме същата мощност на изхода.

Или да го кажем с максималните параметри от една 9 волтова акумулаторна батерийка със 160 мили ампер-часа, можем да изтеглим ток 160 милиампера в продължение на 1 час, или 1,6 Ампера за 6 минути, или 9,6 А за една минута, или 576 А за 1 секунда време или 2 880 000 Ампера само за един импулс от  200 микросекунди време.

--- Край на цитат ---

Това ми е ясно, но каква връзка има със СЕ ? една батерийка от 9 волта дали ще я изтощим за един час, ползвайки милиампери, или за един миг, ползвайки хиляди ампери.

Maistora52:
Отговорът ти е даден, @praktik:

--- Цитат на: HristoDimovHristov в Август 31, 2013, 10:48:39 am ---...от там 100 пъти по-малко енергия ще ни трябва ;) за да имаме същата мощност на изхода.

--- Край на цитат ---
На мен точно това ми трябва! За единица свършена работа изразходвам "сто пъти по-малко енергия"!
И това ако не е СЕ, не че Е, но пък си Е!
 8) 8) 8)
...
Ми68, това дето ми го предложи (по-горе) го изтеглих, прочетох, и мисля, че няма да ми върши работа. Благодаря ти!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия