Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни

Импулсен Ток

<< < (4/18) > >>

Discorder:
http://en.wikipedia.org/wiki/Joule_thief

Какво му се чудите...
Хитро нещо е импулсната техника, има 1000 предимства като ефективност и ниско тегло на схемите, може доста неща да се оптимизират така и се прави така или иначе, обаче в това няма С. Е.  8) Освен ако някоя (неизвестна за мен) подобна схема не клати Ефира така между другото. И да, от всичко изчетено до тук си правя извода че някои популярни С.Е. патенти и схеми подвеждат именно поради некоректно измерване на импулсни токове и напрежения. Човек и с най-добри намерения може да се заблуди особено когато честотите и напреженията са високи.
Ако някой има на идея импулсна схема която "повлича" етера чрез стръмни импулси, може би това една от верните пътеки. Поздрави на всички.

x_name41:
Според мен понятия като етер или ефир не бива да съществуват, тъй-като те прикриват съвсем умишленно истинската същност на самата среда. А колкото до импулсния ток във него няма как да има каквото и да било СЕ, но благодарение на него може да се постигне висок коефициент на полезно действие при импулсните захранвания примерно. :)

spirit1:
Много се забавлявам тук - човека поиска една схема, а другите му развиха теория за ефира.

Сега сериозно - МОЛЯ  някой с две изречения да ми формулира понятието СЕ!?

Какво влагате в него, когато го използвате с повод и без повод във всеки коментар?

Приемете, че наистина много ще ми помогнете, благодаря.

GTV:

--- Цитат на: spirit1 в Септември 02, 2013, 10:53:13 am ---.........
Сега сериозно - МОЛЯ  някой с две изречения да ми формулира понятието СЕ!?
.........

--- Край на цитат ---

Може и с едно! :D
     Всяка система със COP>1 е СЕ.

--- Цитат на: spirit1 в Септември 02, 2013, 10:53:13 am ---Много се забавлявам тук - човека поиска една схема, а другите му развиха теория за ефира.
 ..........

--- Край на цитат ---

Ти като че ли го играеш на ментор тук, макар че от време на време ти куца теорията. ;D

Радико:
Всяка енергия, която не подлежи на държавно администриране и преразпределяне се нарича свободна енергия. Тя може да идва от вятър, от слънце, от бездните на ада... важното е да е неконтролируема от монополите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия