Начало > Новини от света на технологиите
Българин изобретил първия нискотемпературен двигател
Иван Димов:
Seeker, опасността от преохлаждане на околната среда е реална. А центробежни ускорители има, но информацията за тях се цензурира от властелините. Виж какво казва Роберт Кук в интервюто си (по-горе дадох сайта). Овърюнити е КПД>1. Интересното е, че това може да се докаже теоретически с познания на студент второкурсник.
N9301S:
Димов, ти да не падаш от небето, бе човек? Естествено, че се цензурира.
Знаеш ли..преди около 40 години един мой преподавател по произход руснак обясняваше, че ако 1/3 от парите за оружие се датат за развиване на нови технологии то след време нямало да има бедни и богати.
Тогава си мислех, че човека има впредвид как бедните ше станат по-богати.
Сега обаче знам, че е точно обратното- богатите биха обеднели....
Радико:
Със Seeker явно сме на едно мнение.
--- Цитат ---И аз да питам - какви са тези работещи центробежни двигатели, къде има работещ прототип? Разни картинки и видеота в тубата има, но работещ двигател, уви няма.
--- Край на цитат ---
Точно това имах в предвид и аз. Докато човека е успял да сътвори нещо работещо. Освен това никъде в репортажа не стана дума за самозахранване. Човека говореше за двигател оползотворяващ негодна за конвенционалните машини енергия. ЕВАЛА според мене.
Valex относно:
--- Цитат ---Явно става на въпрос за Стирлинг двигател с топлоносител фреон. Идеята за фреона е много добра (и мен ми беше минало през ума, но аз за съжаление по скоро теоритизирам отколкото мога да построя дригател: липса на време и пари).
--- Край на цитат ---
Какво друго да ти кажа освен:
Да имаш тези проблеми които имаме всички останали, но струва ми се че евентуалното им решение е тук:
http://mazeto.net/index.php/topic,7341.0.html
valex:
Радико съгласен съм с теб.
Ksurnev:
Малко майтап:
Трите закона на Нютон.
1 Ако ти мацна един, къде ще се спреш.
2 Всичко пада надолу!
3 Като ти мацна един, не мож' ма стигна.
И според мене, ако има триене, има и антитриене! ХИ ХИ
А сериозно, човека е направил нещо реално и използваемо веднага, според мене.
Весели празници Момци!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия