Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Електромобил в домашни условия

<< < (14/20) > >>

kkrasi1967:

--- Цитат на: Петър в Декември 06, 2008, 02:01:45 pm ---Ето моята идея:
На стар Трабант му се маха ДВГ. На негово място двигател от електрокар. Мисля, че са на 36 или 48 В. Два или четири акумулатора и Tesla Switch.

--- Край на цитат ---
Аз съм бил електрокарист,туй нящо работи на 110в.!

Корекцията е моя
мзк

BlackElf:

--- Цитат на: getca в Декември 19, 2008, 12:01:42 pm ---Значи мотор и акумулатори от България, управление евентуално внос...Остава да се намери някоя стара каруца с по-леко купе и изправна трансмисия. Търсят се мераклии... ;D

--- Край на цитат ---
Привет момчета.Отдавна не бях влизал , че имам много ангажименти...у дома си имам природно бедствие на 2,5 години от мъжки род и много от Вас предполагам знаят как е:)! Апропо-сетих се след прочетените редове,че имам една уникална Ланчиа Делта ГТ,която не тежи много и мисля че би могла да послужи за това благородно електро дело:)?Е..разбира се не е поглеждана от 3 години,но с общи усилия бихме могли да я направим страшна красавица,а и оригиналният и двигател е 105 конски сили и е на 110000 км.Ако някои съфорумец има нужда-на драго сърце бих му го дал да го ползва,вместо да лови ръжда-какво ще кажете-винаги има точка "А" нали така:)?

dj_marti79:
Аз току що направих първата стъпка - купих малка стара барака с редовни документи. Жена ми замалко не ме уби, баща ми ме навива да я стегна и да я карам, съседите ме бъзикат а аз ще взема да полудея. Сега трябва да мина на преглед а после ще започна конверсията. Малко е поизгнила, но като се изтощят акумулаторите мога да потичам като флинстоун. ;D

Seeker:
Бараката каква е? Картон или тенеке? Ако успееш да изхвърлиш излишните килограми, може и да караш електромобил. Сложи възможно най-малкия цолаж гуми - така ще загубиш от скроста, но ще спечелиш въртящ момент и няма да ти се налага да буташ по баира нагоре.  :)

dj_marti79:
Много време няма движение по тази тема.
Аз нямам излишни финанси и също съм в застой. Бараката е форд фиеста 86г. Малииииии как тежи. 5 човека едва го обърнахме настрани. А отдолууууу... По ръждата имаше ламарина тук-там. Стигам до извода, че колата която конвертирам трябва да бъде още по-малка. Та аз тази едва я блъскам сам. 700 кг. са прекалено много. Дори и най-леките автомобили не са по-леки от 650 кг. Аз мисля, че електромобила без батериите, не трябва да превишава 250 кг., но това постижимо ли е?
Някой да знае тези акумулатори които се използват в UPS-ите колко цикъла заряд-разряд имат, тоест подходящи ли са за наще цели?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия