Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Електромобил в домашни условия

<< < (5/20) > >>

getca:
Здравейте...Свалям му шапка на пича за ентусиазма и упоритостта. Не знам обаче дали нашите тъпаци в КАТ и не знам си още къде ще пожелаят да озаконят такава кола. Чудото смучеше над 300а ток при ускоряване... :o

porsche_power:
Смятам че не само трабанта е подходящ донор, ситроен ах е 700 килограма, рено 5 и то там някъде, има много коли които са от класа на трабанта и са по-коли от него, със по-съвременни технически решения. Но според мен варианта с ел. двигател и малък ДВГ е най далновиден, с оглед на това че дори и ако го караме на горивото за което е предназначен, колко смятате че ще харчи?5-6-7- като повечето малолитражки и коли от среден клас в София ли?. Доста по-малко според мен,  но не спирам да си задавам въпроса дали 4 алтернатора например са достатъчни да заредят 4 акомулатора по 165 Ач. Естествено че зависи от консумацията на ток, но другото което смятам  е , че скоростите могат да не се премахват на въпросния автомобил, така ще се улесни потеглянето и ел.двигателя ще консумира по малко ток за да развърти маса  тежаща над половин тон. Защо стартера върти двигателя с около 300 оборота в минута? Защото съотношението между големините на зъбното  колело на бендикса и маховика е голям маховик и малко зъбно колелце. Ето защо мисля, че  скоростите трябва да останат, пак ще се управлява от реостат като при тролеите, но токът необходим за потегляне ускорение и потдържане на скоростта ще е много по-малък. Подкрепям твърдението си: Тролеите имат 2 сорости. Бърза и бавна. За да потдържа скорост да кажем 60 км/ч на бърза скорост трябва да държи към 4000 оборота например. Ако обаче имаме 5 степенна скоростна кутия със съединител и всичките му историй както си трябва  и потдържаме тази скорост на 5та с 1500 оборота няма ли да харчи по малко електрическа енергия? Нот тук идва тогава въпросът защо българския завод за трамваи и тролейбуси не е предпочел да остави скоростните кутий на автобусите донори а изцяло ги е премахнал интересно наистина.. вие какво мислите по този въпрос?

porsche_power:
мда нямат но наличието на такава няма ли да намали все пак разхода на ел. енергия  ::)

porsche_power:

--- Цитат на: altium в Декември 09, 2008, 09:29:23 pm ---Ще я намали с коефициента си на загуби на механична предавка.

--- Край на цитат ---

Значи  искаш да кажеш, че ефекта ще е нулев заради загубите в триенето така ли?

GMG:
   Ето и една истинска новина от света на реалната свободна енергия - МЕГ работи.

Поздравления !

Давайте подробности....кой е автора...

как работи и защо...

самозахранва ли се ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия