Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Електромобил в домашни условия
mi68:
На мен най ми харесва електромобила на Тесла заради простотата и ниски капиталожения
т.е. няколко месечни заплати(гаражно ниво на науката).На стандартен автомобил се премахва ДВГ-то аспуха и резервоарите,остава акумулаторната батерия(АБ) и стартера за
стартиране на ел.двигателя,при генераторния режим се получава анодно напрежение,а отопление се взима дирекно от АБ.При заработване на лампите стартера се изключва и АБ
се подзарежда от селеновияТИ от ел.двигателя.При осъвременени варянти с транзистори
стартера може да отпадне защото при 12В транзисторите работят отлично но 12В остават за захранване на фаровете.Сега за предимствата на двуфазните двигатели
1.Лесно се управляват от противотакни стапала(пуш-пул) може НЧ тиристори
2.Асинхроните двигатели нямат възбуждане и за това консумират 20-25% реактивна мощност (нисък косинус фи) този недостатък се бори лесно чрез кондензатори и резонас
3.Добър пусков въртящт момент
4.Нямат колектори и проста механична конструкция
5.Дигат високи обороти 50ХЦ=50об/сек или 3000об/мин;300ХЦ=300об/сек или 1800об/мин при тези високи обороти се наблюдават жироскопични(антигравитационни) ефекти и инпулса на масата се преобразува в инпулс на заряда(ел.ток) и получаваме допълнителна(свободна) енергия и забавяне на времето.Сега някой пояснения:З-н на Нютон и З-н на Кулон трябва да се разглеждат едновременно,в единство и борба на противоположностите едното пренинава в другото и обратно,а масата поражда време
иТРИТЕ ЕФЕКТА вървят в единство ЗАРЯД-МАСА-ВРЕМЕ.Манипулацията на един параметър води до промяната на другите два.
Двуфазни асинхрони двигатели се получават най-лесно от универсални колекторни двигатели,използва се само статорната намотка като край на едната намотка се свързва с начало на на другата намотка тази точка е средната,а другите два края са двете фази.Махат се четките и колектора се дава на късо.Към средната точка се включва единият полюс на АБ(в зависимост от вида транзистора п-н-п;н-п-н) а фазите чрез ключови транзистори(тиристори) в противоположният полюс на АБ.Ключовите транзистори се управляват от елементарна електроника,експериментално се поставят кондензатори за резонанс. Премахва се стартера и 12В остава за осветление и отопление на купето.
Петър:
А какво ще кажете за варианта Бедини.
Пример с четири акумулатора. От един се черпи-три се зареждат. Или два на два, като периодично се сменят.
За справка :http://forum.mazeto.net/index.php?topic=265.30
teofilius:
Хубаво е да си мечтаем но по-добре е да направим това което можем и така ще сме с една стъпка по-близо до това което изглежда "невъзможно". Не е проблем автомобила на Тесла но който смята че знае какво представлява оргиналната генераторна система или конвертор на енергия от пространството която Тесла е използвал, то нека я направи ... Ако някой се мисли че разпостраняваната схема с няколко лампи ще му свърши работа , то със сигурност няма и един ват да изкара отгоре защото не е това, ако не вярва то нека се проба.Осигуряването на автомобил и електродвигател са елементарни дреболии в сравнение с изработването на генераторната система. Зарядната система на Бедини не е сложна но е друг въпрос дали ще осигури нужната мощност за презареждане на акумулаторите. Смятам че за сега автомобил движещ се с акумулатори ще е достатъчна атракция и е постижим , дори ако трябва да се зарежда от мрежата . Когато изработя устройство генериращо свободна енергия това да направя електромобил на който да го монтирам ще е нищожна подробност. В момента работата ми по създаването на генератор на свободна енергия изисква по малко финансови средства от това да имам автомобил и нужните материали и пари за да го превърна в електромобил. Вярвам че всеки действа и постъпва според възможностите и убежденията си. Ако разполагам с нужните финанси не ми е проблем да направя едно доста мощно зарядно на принципа на Бедини и то още повече че може да е и без ротор и подвижни елементи. ... Но за сега правя и ще продължавам да правя това за което имам възможност. Тези от вас които разполагат с автомобил за експерименти и пари за модифицирането му в електромобил могат да го направят - въпрос на лично убеждение. Ако знам че мога нещо - просто го правя независимо колко време и средства ще изисква. Някои неща стават бързо , други бавно и за години а други според времето си и количеството инвестиции.
mi68:
Наистина правенето на електрокарчета е забавление да изброим недостатъци:
1.Ниска скорост и нисък пробек този недостатък може да се намали чрез заместване на постоянно токовия двигател с двуфазен резонансен асинхронен мотор
2.най-важен недостатък зарядното КПД е 80-85% (максимум стартов режим зарядния капацитет пода на 8%)другата енергия се губи.Ако токът е произведен от ТЕЦ с прегрята пара и турбина КПД мисля,че е 40% и общо КПД е 20-25%.
Единствената делавера е,че ПУШЕКА ОТИВА в Стара Загора и там кашлят.За това преобразуването на гравитацията в заряд е важен момент но има леки спънки явява се инертна маса и магнетизъм+омично
съпротивление и финалната права се оказа най-тегава,но скоро очаквайте добрата новина.
Intruder:
Ентусиаст от Нова Зеландия успешно е преобразувал автомобил в електромобил в домашни условия и е документирал целия процес.
http://www.kiwiev.com/ :-*
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия