Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Електромобил в домашни условия

<< < (3/20) > >>

Петър:
Ето моята идея:
На стар Трабант му се маха ДВГ. На негово място двигател от електрокар. Мисля, че са на 36 или 48 В. Два или четири акумулатора и Tesla Switch.

oniatam:
@Петър - Да, точно и аз за трабант си мислех, щото е най-лек, трабанта е идеалния електромобил.
А мотора от електрокар мисля, че не е много добро решение, карал съм такова чудо и определено не е икономичен, поне за тези от комунизма, а за новите едва ли можем да си го позволим.

Но моята идея беше да се използват и други машинки, като МЕГ, ГЕЕТ и т.н. като идеята ми е да има малък двигател( възможно най-малкия ) за да зарежда акумулаторите, по този начин става истински независим от горива, а дори и от контакт за да заредиш акумулаторите. Примерно ако се сложи една клетка за оксиводород която да захранва малък двигател който да зарежда акумулаторите.
Също ми се върти идея, да се използва вятъра породен от движението, който с една турбина ала Тесла може да произвежда достатъчно ток за разни консумативи от рода на музика и подобни.

Идеята е не просто да се свали мотора на един трабант и да се сложи ел.мотор и готово, въпреки че и това е едно начало.

koce93:
Ето още за Трабант на ток:
http://www.2tpower.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=1101

oniatam:
@koce93 - Това като скорост 80км/ч е добре, но 50-60км са едно голямо нищо, за пример ако вземем София, от люлин до Младост и на обратно не се знае до къде ще се върнеш, единия вариант е да стигнеш до люлин но може и да стигнеш до центъра, което е много лошо.
Иначе казано това си е едно забавление за примерно 5000лв.  ;)

mzk:
Не е така, разходът зависи от километража, не от престоя. Люлин-Младост ще ги вземеш, особено ако е по околовръстното.

Вярно че има много шофьори в София, които правят над 50 км дневно, но това е допустимо. Електромобилът в задръстване не гори нищо- освен за музика на шофьора и други консуматори.

Въпросът е защо не запретнем ръкави и не направим нещо за захранването- единия вариант е МЕГ, който в нашия форум Геца е подкарал с КПД 1.3, а другото за което се сещам е Teslа switch.

PS: перката за допълнителните консумативи само ще забавя колата. Както и аеродинамиката. Трябва да се имат предвид. Видях един полски фиат кабрио някъде- идеята ми се струва удачна.
Генератор на оксиводород няма да стане, защото трябва ток за разлагането, което няма да е ефективно.

Възможно начало е малък генератор на газ и оксиводород или плазмено запалване, защото ме съмнява колко ще е евективен водородът като добавка към ел. генератор с плазмено запалване и на постоянни обороти !!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия