Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Турбонатор (завихрител на въздуха)

<< < (20/29) > >>

koce93:
Колега отделителна система е при човека, тук е изпускателна система. На въпроса аз мисля, че всяко нещо поставено на ауспуха ще намали процеса на издухване на газовете. Защо мислите състезателните мотори и коли карат без ауспуси, за да нямат загуби по трасето на издухване, от там и по голяма мощност на двигателя. Дали ще излизат газовете направо или завихрени на ляво или на дясно според мен няма никакво значение. Успех.

icrow:
 ;D Вярно изобщо не съм се усетил,  а иначе, както помага на въздуха да пълни цилиндрите, така би трябвло да помага за изпразването на тръбите и гърнетата, може би като водовъртеж.

EDM electronics:
Данни от последното ми засичане:

880 км с 36 л нафта, което прави 4,1 л/100 км. Това всъщност е зверско каране: много градско, магистрала със 120 км/ч, много балкански път, завои, черни пътища, ІІ-ІІІ предавки по завои с много дупки, доста време работа на двигателя на място и т.н.

Това за мен е много добре. Без магнитния концентратор и турбонатора, които всъщност са причината за този разход, нормално щеше да ми изгори при този тип каране около 5,2 - 5,5 л/100 км.

Излиза, че предишните ми замервания при културно, нтормално шофиране са около 3,75 л/ 100 км.
Колата е Голф-ІІ/1986 г., ІV скорости, т.е. 25 год. Мислех да я бракувам, ама при тия показатели как да го направя........ :D.

Смело мога да заявя, че имам икономия най-малко 27 %. Използвам магитен концентратор с 20 неодимови магнита по 3,5 кг и турбонатори, които съм показал по-напред в темата.

Поздрави!

vitan:
Яко ве :) Удари още една засечка на по-студено време.
Намисли една цена за модване на кола, която е от твоята стара генерация :) Има още хляб в тях.

icrow:
Поздравления! От опитите ми до тук с дизел съм постигнал най-добри резултати, най вече в увеличаване на мощността.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия