Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Турбонатор (завихрител на въздуха)

<< < (10/29) > >>

caduceus:
Временно замразих тестовете на колата, защото стана много студено  :) Пък и някои клиенти се изказаха негативно за стесняването на въздуховода, та сега съм измислил смесен вариант със магнити и активна обемна решетка, който не увеличава скоростта на потока /и не пречи силно на движението му/. Не е ясно още ще работи ли  ;D
Поздрави

Duke_BG:
с тия тръби само ще увеличите разхода на колите, особенно на тия с газово, защото ще намалите значително сечението на въздуховодите а от там и обема на засмукания въздух
(освен ако не бъде компенсиран с принудително пълнене )

имам един въпрос зая турбонатора :
някой пробвал лие дали има ефект на турбо дизелова кола ?
или там просто турбината си въши тази работа

tdmer:
Здравейте,
а какво би станало ако въпросната тръба (конусна и спираловидна) има най-малък диаметър колкото на колектора, а ако е направена от полиестерна смола, стъкломат и ситно смляни медни или бронзови частици. Може дори около външния и слой да са навити няколко пласта редуващи се метал и порест изолационен материал. Подобна но много по-лесна би била постановката с горивото, защото има по- малки размери. Ами магнити, просто размишлявам...

pbotev:
След монтиране  автомобилите станаха по пъргави дайте предложения с какво да ги комбинирам

caduceus:
Здравейте колеги,
искам да споделя с вас някои резултати от тестовете ми с шаубергерови турбонатори /така кръстих спиралните центростремителни активатори на въздуха в ДВГ които изследвам в момента/. Резултатите са от 0.3 до 0.8 л/100 км. икономия при разход между 5.9 и 6.4/100 бензин, смесено 20 % градско и 80 извънградско каране, скорост извън града 90-100 км/ч. Доста добро постижение мисля. Колата е пак Ксантия 130 к.с. с 16 клапана мотор, 2000 куб. см. - старата я ударих, тази е друга. В добавка има и магнитен активатор /от моите/ на горивото, с четири 13 кг-мови магнита от Прамиз.
Какво установих:
При спирално центростремително завихряне на въздуха, в присъствието на мед /тръби или медно фолио отвътре/ входа на системата се зарежда негативно, а изхода позитивно. Като цяло вътрешната повърхност на въздуховода става плюс, а външната /особено скоби и прочее метални неща/ минус. Колкото повече врътки направи въздухът в тръбата, толкова по-добре - но трябва да се внимава да не се качва съпротивлението твърде много че започват вибрации и моторът работи по-тежко. Предстои да видя как ще се засили енергизацията и с магнити по тръбите - като цяло идеята е да се раздели потока на няколко части и да се облъчват поотделно за по-пълен ефект. Магнити на повърхността на въздуховода зареждат само прилежащия слой въздух а в средата остава необработен и ползата е малка. Системите ги слагам вътре в тръбата преди или след филтъра, обръщам отново внимание че това не са нормални турбонатори - не завихрят само въздуха че да се хомогенизира по-добре с горивото и т.н. стандартни неща. Затова и не се слагат на карбуратор или близо до смесването.
Какво друго предстои - опитвам се да заредя с оргон въздуха и чрез външен концентратор и антена във въздушния филтър, натрупвам статистически данни за изводи с минимална грешка. Обемни биметални /медна тел покрита със сребро/ антенни решетки също мисля да пробвам, пак захранвани външно през медна лента и концентраторен възел + усилваща од напрежението бобина. Абе има какво да се работи още... Макар и на македонския принцип - пари нема, действайте  ;D
Като си намеря програмата за сваляне на снимки от телефона ще пусна няколко за онагледяване /преинсталирах си компа и се затри/.
Поздрави на всички       

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия