Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Турбонатор (завихрител на въздуха)
caduceus:
altium
Не се караме, просто нещата опират до разбиране и гледни точки - всеки има право на това, аз просто казах че не ми се обяснява пак едно и също.
dedofire
Не се сърдя, нямам време :) За лагерите сигурно си прав, но има особености. Дребно разпрашване няма оргонитен ефект - той се появява при стимулиране с пулсиращо ел. поле. Частици над 1-2 мм. в органика вече имат собствено излъчване. Доказано.
При правилно направен турбонатор с вихрови тръби системата трябва да се самоохлажда - имплозията предизвиква температурен пад и самоорганизация на флуида
Поздрави
dedofire:
Е видиш ли че те разбирам и че говорим за едни и същи неща.
Лагера го дадох за пример. Че е нещо от много познато от нашия живот.
Да така е размера и формата на частиците е много важен, особенно когато са поставени под въздействието на кохеретни ел.магнитни лъчения. А намират ли се в затворено пространство се появява стояща вълна и настъпва процес на напомпване на средата или частицата и започва процес на излъчване.
А при вихровите тръби се появява температурна разлика по надлъжната ос като тя се увеличава напречно на оста към стените на тръбат.
А между другото да ти дам една идея, какво ще кажеш ако предварително с ултразвук обработиш флуида. ;D
caduceus:
Еее, ние с тебе май ще се разберем накрая ;D За напомпването съм абсолютно съгласен, процесът е подобен на този при лазерите. В металната съставка на оргонита се трупа енергия от космическото лъчение докато се преобразува под външен подтик /например триене или ел. искра/ в електростатика. Ресийвъра за свободна енергия на Тесла е също на този принцип. Ако оргонит се направи така че да не достига критичната граница при която става преобразуването, просто си излъчва навън събраното във вид на оргонно + поле и толкоз.
Напречният температурен градиент във флуида определено е така както казваш - в центъра е най-студено, там става самоорганизацията и натрупването на оргон. Пример - графиката на Шаубергер за разпределението на квалигените в права тръба с вихрови направляващи лопатки по периферията
http://prikachi.com/files/1117390r.jpg
За ултразвука - не знам, едва ли ще има файда от това да тресем въздуха в ДВГ, то какво ли не го правихме де - йонизация, озониране, завихряне, магнитна обработка и прочее, сега остава и ултразвук ;D Но трябва да се пробва - кажи ако искаш какви са ти основанията за това предложение
Поздрави
dedofire:
а като пуснеш тръбите, ако имаш възможност залепи на една от тръбите един пиезо електрик поне така ще замериш честотата на вибрациите. ;D
А пиезо електрика го свали от някоя тонколонка или някоя играчка. То тия пиезо електрици се използват и в алармите на колите като се разклатят.
После на осцилоскопа и тва ще ти е преобразувателя за да видиш в крайна сметка какво става. Ако се не лъжа трябва да има вибрации.
Хайде сега ултразвука не го използвай.
dedofire:
Ейй до къде е докарахте нищо не казвате да не сте се гръмнали нещо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия