Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Електронна обработка на горивото- ЕПГ
electros:
Както обещах, информация за разхода с изключено устройство в тежки зимни условия и тежък софийски трафик- 13 литра на 100 км. Очаквам скоро данни от извънградско движение, които веднага ще напиша. Успех на експериментаторите! :)
electros:
Устройството вече се предлага за закупуване, ако някой има интерес, на лични
mzk:
Здравейте.
1. Мисля, че темата е за раздел Купува-продава.
2. Каква икономия дава на пропан-бутан?
:)
Ksurnev:
mzk
82-83г. излезе една статия в сп. наука и техника за магнитна обработка на горивото. Тогава имах най-страшния автомобил за времето си - Трабант. Направих следния експеримент: от едно немско ел моторче от серията пико взех статора, който беше постоянен магнит и то доста як, прокарах бензинопровода през него и една седмица карах така.
Разликата беше 3-4 %, но после ми дойде на ум, че бензинопровода е екраниран с оплетка и то от калайдисана стоманена тел. Взех един маркуч и сложих него. Икономията нарасна до над 6%. Дали това не е същия ефект, и ако е, при наличието на толкова мощни магнити сега какво би станало?
mzk:
Здравей Ksurnev,
Има отделна тема за обработка на горивото с магнитно поле, а в случая се съмнявам да иде реч за това. Повече ми допада идеята да се йонизира въздуха, например, за да се получи по-добро изгаряне. Или някаква подобна идея.
А при теб е малко странно, че е имало промяна, защото постоянното магнитно поле надали е било екранирано от оплетката на горивопровода.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия