Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Електронна обработка на горивото- ЕПГ

(1/8) > >>

elektros:
Искам да споделя на потребителите на форума за  наша нова разработка. Устройство, което обработва постъпващото гориво в двигателя, като опитите до момента са само на дизелови двигатели. Данните до момента са следните: микробус Ивеко с двигател 2.8, 120 к.с. преоборудван и работещ като пътна помощ, разход  в градски режим на работа без монтирано устройство- 10.76 литра на 100 км, засичано с точност до 100 грама, и разход след монтиране на устройството в абсолютно същия режим на каране и с гориво от същата бензиностанция и колонка- 7.86 литра на 100 км.  Странични ефекти са силно повишена мощност, значително по-тиха работа на мотора и по-ниска димност при рязко форсиране.  Опитите ще продължат и с монтиране на бензинов двигател, като там очакваният ефект по първоначални сметки ще е малко по-нисък,  в рамките на 20%.  Предстои и монтиране на тежкотоварен камион, като и там има предварителни експерименти със задна дата. Очаквания ефект при него е в рамките на 30%. Всички запознати с темите за намаляване на разхода на гориво и с начините да се случи това знаят за последиците-  метан на дизел- много скъпо, тежко и не съвсем безопасно за двигателя,  водородна клетка - опасно, капризно изделие с доказано отрицателен резултат в дългосрочен план,  капсули с разни химикали за подобряване качеството на горивото- без коментар.....  Ще публикувам резултати от следващи експерименти. Поздрави на всички потребители на вече свободния форум! ;)

mzk:
Здравей elektros!

Първо искам да кажа, че ако темата ти е с комерсиален характер (т.е. не искаш да обсъждаш как работи устройството, не искаш да има "репликации" или хора, които да се пробват да си го направят сами и т.н.), тя е за раздел купува-продава. Ако е така, моля да пишеш на модератора да я премести.

Ако искаш да продаваш и съответно да коментираш устройството си, това може да става или само в тема в раздел купува-продава или да имаш две теми - едната изцяло комерсиална, а другата за свободно споделяне на информация.

Моля да уточниш тези неща с модератора предварително.
Благодаря и успех с устройството!

elektros:
Колега,  не бях влизал в форума от много време и причината да вляза отново е вече правилно взетото решение според мен за елиминирането на така наречения ALTIUM . Не сме обмисляли вариант за производство на това изделие, изработката е много сложна и скъпа, за в момента са само експериментални образци, макар че като се замисля натам отиват нещата...  За съжаление не мога да спомена подробности относно принципа на работа на този етап, защото в момента се подготвя документация за подаване като заявка за полезен модел. Така че засега това НЕ СЕ ПРОДАВА, а само се събират данни и се води статистика. Когато се започне производство, ще се преместя в раздела купува-продава. Искам да знам дали има и други потребители от форума, които работят по подобни или сходни реално осъществими проекти, с които да обсъдим сътрудничество. Успех на всички!

Strashimir:
Много се извинявам за това, ако съм профан по темата, но не ми е познат термина "електронна обработка на гориво". Какво значи това? Какъв е принципа на който почива идеята? Вкарвате допълнително електрони ли? (тъпо, ама не ми хрумва друго)...

Сподели идеята (не реализацията).

electros:
Да колега, колкото и невероятно да звучи, така е, вкарват се електрони в горивото....Чрез специален работен орган, който не се изработва в България, и електронен блок, който го захранва. Общата консумация на 12 волтова система е 5 ампера.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия