Начало > Новини от света на технологиите
Супер акумулатор на база вакуумен кондензатор !!!
Радико:
В първият ми пост по темата "който алтиум изтри" изразих силно съмнение в абсолютната достоверност на представеното от руснаците. И сега продължавам да смятам, че представят по-скоро теоретични възможности - много завишени спрямо постигнатите резултати. Обаче все пак има известен процент за достоверност. Прави впечатление твърдението, че се зарежда със специално зарядно устройство част от патента, но необяснено. Явно това е тайното оръжие. Всички знаем, че електроните дори и във вакум имат много малка скорост от порядъка на сантиметри в секунда. Какво би станало ако "зарядното" прави импулси като на картинката. Горният импулс да има продължителност колкото електроните, и аха да стигнат анода, а долният да е достатъчно къс, че само да ги спре, но да не ги върне назад, и изстреляните електрони да увиснат във вакуума.
Смятам, че си струва да се помисли за такъв вариант.
Е успех на тези които се заемат да проверят.
oneman:
Много ми хареса обяснението на устройството тук
http://www.greentech.bg/?p=34802
;)
Звучи ми почти като 'гилзите' в устройството на Борисов и Тренчев.
mi68:
Здравейте,
Стъклото е диелектрик, през диелектрик върви тока на разместване т.е. неутринен ток. В случеят токът на разместване е постоянен. Токът на разместване е градиентен /не хомогенен/, усилването идва от тук, то зависи от степента на градиентност на полето.
Дават ли определени технически данни; напрежение, заряд, капацитет?
Радико:
Алтиум
Това че нямаш чувство за хумор го разбрахме вече от предишни публикации. Обаче извинявай но тук вече поставяш под съмнение и собственият си индекс "ELO" шахматистите му казват още и коефициент на интелигентност. Естествено, че противоречи на основните принципи на работа на обикновения кондензатор. Ако гледаш на това нещо като на кондензатор то единственото заключение което можеш да направиш е, че тия са пълни мошеници. Моля те охлади си главата и погледни внимателно какво пишеш преди да го публикуваш.
Нещо специално против мен ли имаш или си афектиран от скорошните събития в форума. Иначе аз не мразя нито теб нито никого в форума.
oneman:
--- Цитат на: mi68 в Ноември 24, 2012, 09:00:17 am ---Дават ли определени технически данни; напрежение, заряд, капацитет?
--- Край на цитат ---
За устройството от снимките е казано, че се зарежда до 18 kV и има капацитет 180 kWh,
от където аз сметнах, че капацитета му трябва да е малко над 4 фарада (без да отчитам загуби).
В патента (виж началния пост) е описана друга лампа, зареждана с 310 V до 28 V от където са сметнали
капацитета на кондензатора около 10.3 F.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия