Начало > Новини от света на технологиите
Супер акумулатор на база вакуумен кондензатор !!!
mzk:
--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 22, 2012, 04:19:25 pm ---Тесла е ползвал такива вакуумни колби с електроди за антени при преноса на енергия - има патент за тях.
--- Край на цитат ---
Здравей! Можеш ли да кажеш номер/заглавие на патента?
oneman:
Открих и тези записи с проби на устройството, но не разбрах нищо конкретно от тях.
Ще трябва да прочета пак патента с обясненията на схемите.
http://www.youtube.com/watch?v=T_8GwZ9Fg7M&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fESL64Abp_g#!
PS. Прочетох отново обяснението на схемите и качвам картинка с надписи кое какво е.
EDM electronics:
mzk, ще се поровя утре из архивите.
Днес ми мина на ум, че би трябвало всяка една вакуумна лампа да е такъв кондензатор и ефекта би трябвало вече да се е проявил в ламповата техника - уви. Такъв ефект се наблюдава само при кинескопите, но енергията е твърде малко, като количество. Там капацитета недвусмислено се определя от площта на елекрода - маската на кинескопа.
Тук се твърди едва ли не, че капацитета се определя от обема на вакуума, т.е. на диелектрика. Според авторите на сензацията, с един кинескоп електрони би трябвало да си захранвам жилището поне един месец, което бие на съмнение отвсякъде.
Бях се навил да ексеприментирам с обикновена радиолампа и един цилиндър отвън за екран-анод, когато тази вечер намерих клип, в който един руснак ме е изпреварил и ето го резултата: http://www.youtube.com/watch?v=190AVmnVvjM&feature=related
Изводът е, че или отново /както винаги/ сме попаднали на поредния кьорфишек, или този кондензатор запълва обема на вакуума с електрони при специални условия, вероятно при свръх високи напрежения.
Seeker:
Описаният експеримент с обикновенна диодна лампа и напрежение 310В не се повтаря. Капацитета на катод-външен анод е около 3пФ. Въобще няма натрупване на електрони в обема на лампата до 10кВ. Или има нещо което не се казва, или всичко е само пиротехника. Втория вариант няма да разглеждам.
Какво е това което не се казва? Възможно е при по-високи напрежения електронния газ да се свива, подобно на въздуха, но тогава трябва да се появява някаква друга енергия (подобно на загряването на главата на компресора). Нещо странно се наблюдава в http://www.youtube.com/watch?v=T_8GwZ9Fg7M&feature=plcp
Диодната лампа свети, като че ли вътре става някакъв разряд. Възможно това да е това освобождаване на енергия от свитите електрони. Определено всички електроди на лампата са свързани, не са оставени да висят. Аквариума е пълен с масло, за да не се получи пробив между елементите. За сега ще издиря типа на лампата, за са известни вътрешните и параметри.
EDM electronics:
На мен ми е чудно, как ще се натрупа определено количество електрони с висока концентрация на едно място /електронен газ/, естествено с прилагане на някаква енергия, и после това количество елкетрони ще си седи ей така просто, без да си търси мястото в някой атом - свободни електрони в буквален смисъл.
При останалите начини за съхранение на електричество електроните не са продуцирани в бойна готовност /както в случая/, а се произвеждат на момента, следствие хим. реакция.
Ако направя аналогия с кълбовидната мълния, тя именно представлява един атом с огромни размери и нехарактерен състав, а именно - голямо протонно ядро и огромен електронен облак в периферията. Поддържането на кълбовидната мълния става при определени условия с приложени енергии. В крайна сметка след премахването на условията и кълб. мълния се разпада, рекомбинира в енергия и вероятно някаква материя.
В единия от опитите на обсъждания свръх-кондензатор аз виждам силна светлина, нещо като плазма в стъкления балон. При високи напрежения е възможно де прехвърли искра между електродите, но на мен ми се струва, че това не е просто искра, а плазма, което ме навежда на мисълта, че вътре вероятно не е точно вакуум, може да има и газ.
Ако пък в колбата няма газ и се прилагат свръх-високи напрежения, неминуемо ще има рентгенови излъчвания.
Странно ми е също, как така авторите ще разпространяват FREE технологията си. Предполагам най-важното не се съобщава.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия