Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (20/37) > >>

PyroVeso:
Деутерият в природната вода е 0,015% от водорода в нея. Или в 1 м3 (1 тон) вода има около 17 грама деутерий. Ако приемем, че един атом деутерий предизвиква неутрализирането на 1 радиоактивен атом (примерно стронций-89), то за обезвреждането само на 1 грам Sr-89 ще ти трябват около 657 литра (над половин кубик) вода, която обърната в HHO ще даде над 1226 м3 газ! При това ще се изразходват 4892 kW/h електроенергия, която при цена 0,20 лв. за kW/h прави около 1000 лв. ток...

С твоята горелка, която дава 4 литра/минута газ, това количество ще има да го гориш 5108 часа или 7 месеца...

7 месеца работа и ток за 1000 лв.! За 1 грам Sr-89!

И всичко това - само при условие, че неутрализирането по този начин беше възможно...

Валентин Иванов:

--- Цитат на: h2motor в Март 24, 2012, 12:17:14 pm --- Първо трябва да се изследва за унищожаване на ядрени отпадъци , дълбоко се съмнявам че това твърдение има само митична стойност. Както и украси от вида че на Вълков като му гръмнала клетка и той така....че на другия ден имал радиоктивнен елемент в джоба увит в найлон..и публиката си мисли това е сериозна работа..ядрена рреакция..ала бала.При електролизата ядрена реакция няма , при високоефективната електролиза проблема е инженерно - конструктивен и се свежда до извеждането на водорода в атомарно състояние от клетката и трансформацията му в молекуен при която той да си вземе енергия от околната среда. Високата фективност е ограничена до 4 пъти и тя не може да се постигне , а е само теоретична. Аз Вълков , Маер и Боб Бойс ги признавам , че те са наблюдавали висока ефективност в клетките си и са съумявали да я провокират поне косвенно...НО никой от тях не е конструирал клетка която да е високоефективна.Надеждата че високата ефективност ще реши енергийния проблем , е само гола надежда..възможностите са като при климатиците - COP - 2..3.Може да се използва ,като нещо  което е енергийно ефективно , възможно е с газ от такава електоролиза да се захрани горивна келетка с протонообменна мембрана и дори да се самозахрани..но това ще е толкова малко устройство и много прецизно и скъпо че няма да има практическа стойност и след 200 години.Сега всички , които се интересуват от материята се ровят и виждат , че се използа рутений и разни метали от групата на платината за катализатор в клетките с протонообменна мемрана и дава ефект по отношение на ефективността , това не е катализатор по отношения на електрохимичния процес а просто повишава проводимостта защото с нея има проблем , когато искаме да запуснем клетка от този тип да работи на 1.4 волта с по добра ефективност. Ефективността при правотокова електорлиза зависи от проводимостта на електролита , защото всъщност зависи от стойността на напрежението..
Тежката вода , която съдържа деутерий не поглъща радиоктивност точно...Тя се съдържа във водата в малко количество казват в уикипедия.
 Атомарния водород не е безобиден , мисля че той е причината за еволюцията на организмите ...може да предизвика рак чрез промяна на ДНК веригата на клетката...Но също така имам съмнения , че е способен да провокира и имунната система да унищожава такива клетки и не се знае дали ще предизвика рак или ще доведе до унищожаване на раковите клетки. Няма как да се погълне такъв водород обаче в голямо количество със сигурност.

--- Край на цитат ---

Абсолютно съм съгласен с това, радиацията според мен не изчезва, ами просто се поглъща от друг атомен водород и се изпарява и затова Вълков се е заблудил, че унищожава радиация. В неговия случай е била на тавана на лабораторията му.
 Трябва да се изследва това нещо за много неща, всеки взел парна да прави и какво ли не.

Валентин Иванов:

--- Цитат на: h2motor в Март 24, 2012, 01:21:10 pm --- Междувпрочем какво е разстоянието между електродите на клетката ви , би ли споделил? Параметрите които даваш са за доста добра ефективност.

--- Край на цитат ---

От първия клип от 2010 г.са 4 литра и MMW 6.6 , това на снимката с горелката не съм ги мерил  точно специално за случая, но малко над 5 литра с отвор на дюзата 0.8мм. MMW 7.3  Максимум от автомобил без допълнителен генератор сме стигали при максимално натоварване 5.84 литра. 13.4 волта 60 ампера. Разстоянието  няма голямо значение 2-3 мм. Толкова газ е нужен за коли над 4000 кубика.

Валентин Иванов:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Март 24, 2012, 01:45:57 pm ---Колега Иванов,
в атомните централи обикновената вода става тежка под влиянието на неутронния поток от разпада на урана. При електролизата няма от къде да се вземат тези неутрони. В околната среда съществува някакъв минимален поток неутрони от космоса и затова процеса е бавен.
При електролизата два електрона дават два атома водород. Високо ефективна електролиза ще постигне този който успее да проведе процеса при напрежение по ниско от 1.0 V.
Успех!

--- Край на цитат ---
Малко не съм съгласен с това , ами ако единия електрод е от радиоактивен материал? Според мен ще се получи електролиза и с 0.01 волт.

Валентин Иванов:

--- Цитат на: h2motor в Март 24, 2012, 01:21:10 pm --- Междувпрочем какво е разстоянието между електродите на клетката ви , би ли споделил? Параметрите които даваш са за доста добра ефективност.

--- Край на цитат ---

А тази обработка на пластините, както му викат пържене ли беше на ламарината, обработка с пясъкоструйки, ги четох из форумите  са глупости на търкалета ! По този начин не можахме да изкараме повече от 5.5 MMW.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия