Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (16/37) > >>

Валентин Иванов:
 От многото опити, които правихме, максимума които постигнахме за електролиза е 7.8 MMW , с обикновена дестилирана вода.

Извода е следния, не се подлъгвайте на щуротиите на Боб Бойс и Стенли Маер и на когото и да било за свръх ефективна електролиза и не си губете времето с излишни опити и средства.   

Те просто използват Деутерий за електролиза или Тритий и се подиграват с целия свят.

Задачата при намесата на Тесла генератора е да се раздвижат неутроните, както Ви обясних!

Тези неща ги обяснявам по най простия начин, за да  го разберат и обикновените хора.

И администратора да спре да ми прави забележки, от него нищо полезно не съм чул!   
Аз използвам програма за правописни грешки, да се скара на нея.

Поздрави на всички!

h2motor:
 Иванов заблуждаваш се, не ползват диутерий. Според мен те просто наблюдават ефект на свръхпроизводителност, но повече газ не успяват да извадят от клетката. Всички правят алкална електролиза и клетката им е за миксиран газ - ННО. При електролизата в ядрото на атома не настъпва промяна. По въпроса за грамотността - понякога по добре със 7 клас , отколкото човек да вярва в някаква псевдонаука при която всичко е ясно и всяко ново откритие е - Чудо!

Валентин Иванов:

--- Цитат на: gaco в Март 22, 2012, 10:00:11 pm ---За мое огромно съжаление нивото в този форум пропада....

@Валентин Иванов, за какви патенти претендирате след като пишете такива откровени глупости:

пише го във всеки един учебник (гимназиален):
протий - ядрото на атома се състои само от един протон
деутерий - ядрото на атома се състои от един протон и един неутрон
тритий - ядрото на атома се състои от един протон и два неутрона
и т. нат. с добавяне по един неутрон

--- Край на цитат ---
Колега, не си разбрал за какво става на въпрос!
Колегата Puro Veso ме попита каква е разликата при 4H 5H 6H 7H, ти ако знаеш му отговори!
Аз знам само до 3H
Приемам забележката че Деутерий е с един протон и един Неутрон, и Тритий с един протон и два неутрона, просто техническа грешка.

Валентин Иванов:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Март 22, 2012, 08:58:41 pm ---Здравейте, колега Иванов,
Хванахте се като удавник за сламка за моето предположение за студения ядрен синтез. Да, това е наистина едно възможно обяснение на високата температура, но имайки в предвид изключително ниското съдържание на тритий и деутерий във водата от една страна и необходимостта от много висока температура и налягане за протичане на някаква реакция от друга, то този процес е повече екзотика отколкото правило.
Според мен в предположението на Orenda и Петър има резон. В случая с атомарен водород няма да е необходимо влагането на енергия за разкъсването на връзката Н-Н. Но веднага се появява логичния въпрос при какви условия като температура и налягане, за колко време и какъв процент от водорода ще остане атомарен. Нека колегата PyroVeso ме поправи ако греша.
Успех!
[/quote
]Бат Ванко, аз таман те похвалих, ти започна да ме оплюваш. Баш си е студен ядрен синтез и не е нужна голяма температура и налягане, защото неутрона няма електрически заряд и много лесно ходи напред и назад, ако се наложи да преместваме електрон, там работата е сериозна, трябва огромно количество енергия и топлина, както казваш, но отделената енергия е много по-голяма от на неутрона. Аз навремето съм стрелял ракети в Казахстан и общо взето са ми познати нещата.
--- Край на цитат ---

oneman:
Ето някои от тестовете, които са правени с атомарен водород (H2 => H + H => H2)
COP = 21 !!!
http://jlnlabs.online.fr/mahg/index.htm

Тук има обсъждане по темата:
http://www.energeticforum.com/renewable-energy/5410-atomic-hydrogen-fuel.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия