Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (15/37) > >>

h2motor:
 Мисля, че напразно си се отказал от електролизерите! Всеки от проблемите може да се отстрани успешно и е въпрос на конструкция и оптимизация. Тези добавки могат да имитират ефекта от добавянето на водород, но с тях не може да се постигне същия ефект. За препинателните знаци- на мен просто така ми изглежда нечетливо и претрупано. 

Bat_Vanko:
@mzk, пропускаш една подробност - в случая водорода е смесен с кислород е една искра .....

gaco:
За мое огромно съжаление нивото в този форум пропада....

@Валентин Иванов, за какви патенти претендирате след като пишете такива откровени глупости:

--- Цитат на: Валентин Иванов в Март 22, 2012, 09:10:45 pm --- 
 1H Протий около ядрото само един протон.

2H Деутерий  около ядрото 1 протон два неутрона.

3H Тритий  около ядрото един протон и три неутрона – Радиоактивен

и т. нат. с добавяне по един неутрон……..4H 5H 6H 7H

--- Край на цитат ---

пише го във всеки един учебник (гимназиален):
протий - ядрото на атома се състои само от един протон
деутерий - ядрото на атома се състои от един протон и един неутрон
тритий - ядрото на атома се състои от един протон и два неутрона
и т. нат. с добавяне по един неутрон....НЯМА!

@PyroVeso, за вас качвам малко инфо за метанола:

Интоксикация с метилов алкохол може да настъпи през устата, инхалаторно или през кожата. Подобно на етиловия алкохол той потиска централната нервна система. Метанолът притежава подчертано невротоксично действие, особено спрямо зрителния нерв и базалните ганглии. Получената в хода на метаболизирането от алдехидехидрогеназата мравчена киселина е инхибитор на митохондриалните цитохром-оксидази, нарушава се клетъчното дишане, настъпва тежка метаболитна ацидоза.
Първоначално приемът на метанол води до промени, сходни с тези при употреба на етиолов алкохол, често с нарушен моторен контрол. След различен латентен период се появяват главоболие, гадене, повръщане, болки в корема. Типично е влошаването на зрението, намаление на зрителната острота, появата на скотоми и сцинтилации до слепота. Последната може да бъде овладяна в хода на лечението, но трайна загуба на зрението не е рядкост. Влошава се съзнанието до степен на кома, смущава се дихателната фунцкия и хемодинамиката. Появяват се гърчове.
Тежката метаболитна ацидоза води до чернодробна, бъбречна, полиорганна недостатъчност, остър панкреатит. Смърт може да настъпи във връзка с остра дихателна недостатъчност и сърдечно-съдов колапс.

gaco:
Искрено ви съветвам преди всичко да прочетете някой учебник за 7-ми клас, преди да се впускате в дебрите на
СЕ и получаването на изотопи в гаража!

mzk:
@Bat_Vanko, така е, но в общи линии опира до инженерно решение как да се раздели електродното пространство. Прави се, виждал съм го и не мисля, че е сериозен проблем. Примерът даден в патента на Илия Вълков с деленето на газовете с магнит НЕ работи (в смисъл работи, но не може да се отделят хубаво, поне аз не съм виждал хубава установка.

@h2motor, по принцип имам някои идеи и искам да направя "професионална" клетка (без пробиви между съседните клетки, с качествени материали, грамотно управление и т.н.). Професионална в кавички, защото истинската наука е твърде висш пилотаж. Но ще е по-професионална от тези, които използват в ХТМУ, със сигурност. Ако искаш да помогнеш ми пиши на ЛС с какво горе-долу имаш като възможност. Аз трябва да уточня въпроси с едни колеги преди да започна някаква работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия