Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (30/37) > >>

gaco:

--- Цитат на: Валентин Иванов в Март 30, 2012, 09:31:18 pm ---
 Преди 25 години даскала по физика/бог да го прости/ ми пишеше се шестици за това предвижване на електроните те като мръднат на пред, след тях  се образува дупка с положителен заряд на тяхно място нов електрон и така се предвижва тока.

Ама постоянно ми повтаряше, че един ден ще ме командват проси хора.

--- Край на цитат ---

Браво, сега да беше жив даскла - да ти обясни какво е това протон, неутрон, масово число, атомна маса, изотоп....
....а ти да му кажеш как в гаража правиш радиоактивна вода с електролиза и мериш радиоактивност с буркан и станиол.... ;D

Валентин Иванов:

--- Цитат на: h2motor в Март 30, 2012, 11:15:07 pm ---Валентин Иванов  - Твое право е да провериш за радиоктивност , ако нямаш електролизер работил с години да го тестваш аз имам такъв ННО от каменната ера , когато се занимавахме с глупости - ННО.Не е радиоктивен , успокой се..и на дестилатора съда в който се събира дестилираната вода след многогодишна експлоатация свети , а дестилираната вода е перфектен изолатор .Тежката вода още при дестилацията остава в дестилатора. За добър тест за радиоктивност и то за много слаба да я хванеш с евтините ампулки не става.Електролизера няма и грам повишена радиоктивност , мерил съм на всякакви железа в последните години и радиоктивност - повишена можеш да засечеш на украинско арматурно желязо , пък може и на неръждаема стомана...не знам защото не ползвам ламарина а фолио и то е произведено на Запад.
 ННО е много лош вариант да се добавя на съвременните автомобили и колкото и точно да го дозираш е беля , знаеш ли че последните модели ламбда сондите им , като подават напрежение към блока за управление на двигателя , той се интересува от разликите в напрежението при различни стойности подавани от дебитомера и датчика за скоростта на въздушния поток и в резултат избира подходяща програма за корличество впръсквано гориво и предварение на запалването.. Такава ламбда сонда не може да се емулира или да и се закове сигнала на една единственна стойност , защото компютъра ще се побърка и не знае каква програма да избере. Дори малко количество кислород сондата ще го хване :) За добавяне на ННО , ЗАБРАВИ!

--- Край на цитат ---

В Испанията изпитанията са ги правили с ламда сонда, На някои автомобили оказва влияния да, но или се откача да мине в авариен режим или се издърпва с една втулка, аз си карам колата повече от година и половина с оксиводород и засега не наблюдавам никакви странични ефекти, само една прекрасна возия и доста усещана икономия, не съм си откачал ламда сондата!

h2motor:
Ламбда сондата представлява автономен източник на ток , т.е. тя произвежда тока който подава към електронния блок а не преобразува такъв..по друг начин казано тя е като батерийка - химичен източник на ток , който произвежда ток в момента в който види кислород и според кислорода който вижда..Затова си има живот и като произведе определено количество ток се амортизира и спира да работи - подменя се като се изчерпи.Да се емулира - имитира сигнала и не е вариант или пък да се изолира и да се вкарва двигателя в авариен режим. Варианта е да се подава не ННО , а само водород и метан както казваш пак ще се получи - положителния ефект го има , отрицателни моменти няма да има тогава. Не може да се подава водород и няма ефект ако това се прави на модерни дизелови двигатели с многократно дефазирано спрямо положението на буталото впръскване на горивото.При тях горивото се впръсква на порции с цел по равномерно нарастване на налягането в подходящи стойности според положението на буталото по време на работния цикъл -горене. При тези мотори водорода изгаря с първата порция гориво , което се впръсква преди горна мъртва точка и за следващите порции при които се впръсква горивото в по големи количества и са същинските няма вече водород.Водорода може да се абсорбира в някакви малки количества от горивата , ако те са позатоплени и се аерира под налягане в тях мисля и може би това е варианта за тези двигатели. Ефекта - икономия при един добър мотор не може да е кой знае колко голям , но ефекта изчистване на газовете със сигурност е много добър..Т.е. водорода добавен е перфектния чистач на изгорелите газове.

PyroVeso:
Колегата h2motor е абсолютно прав - при автомобил Citroen C4 HDi - common rail с постепенно впръскване на горивото се получи здраво "биене" при обороти над 2500 и скорости над 110 км/ч именно поради това, че вкараният HHO изгаряше с първото впръскване преди ГМТ - изключително вредно за двигателя! Вместо икономия на гориво и повишена мощност се получаваше преразход и понижена такава. Отделно вредните детонации, за които този двигател не е подготвен. След което прекратихме експериментите...

Та всички, които разправят колко полезно било HHO за двигателя и как му удължавал живота - да но не и в този случай (т.е. на повечето съвременни дизелови автомобили)! На някоя стара издухана каручка може и да мине номера. И въобще - много внимавайте и мислете добре какво правите с колите си, ако искате да ви служат дълго, разбира се.

Ето от такива, чисто практически аспекти трябва да започне да се мисли в случая (ако въобще има с какво...), а не от Деутерия, неутроните и термоядрените реакции...

Валентин Иванов:

--- Цитат на: h2motor в Март 31, 2012, 08:09:45 am ---Ламбда сондата представлява автономен източник на ток , т.е. тя произвежда тока който подава към електронния блок а не преобразува такъв..по друг начин казано тя е като батерийка - химичен източник на ток , който произвежда ток в момента в който види кислород и според кислорода който вижда..Затова си има живот и като произведе определено количество ток се амортизира и спира да работи - подменя се като се изчерпи.Да се емулира - имитира сигнала и не е вариант или пък да се изолира и да се вкарва двигателя в авариен режим. Варианта е да се подава не ННО , а само водород и метан както казваш пак ще се получи - положителния ефект го има , отрицателни моменти няма да има тогава. Не може да се подава водород и няма ефект ако това се прави на модерни дизелови двигатели с многократно дефазирано спрямо положението на буталото впръскване на горивото.При тях горивото се впръсква на порции с цел по равномерно нарастване на налягането в подходящи стойности според положението на буталото по време на работния цикъл -горене. При тези мотори водорода изгаря с първата порция гориво , което се впръсква преди горна мъртва точка и за следващите порции при които се впръсква горивото в по големи количества и са същинските няма вече водород.Водорода може да се абсорбира в някакви малки количества от горивата , ако те са позатоплени и се аерира под налягане в тях мисля и може би това е варианта за тези двигатели. Ефекта - икономия при един добър мотор не може да е кой знае колко голям , но ефекта изчистване на газовете със сигурност е много добър..Т.е. водорода добавен е перфектния чистач на изгорелите газове.

--- Край на цитат ---

Икономията се достига до 50 процента, както показаха тестовете, днес ще ми изпратят и подробния газоанализ. За ламда сондата с осцилоскоп най добре се вижда и аз съм против ламбдаемулаторите. Но в случая за серийно производство на коли от Тойота не им е проблем да си коригират програмата на компа на колата. При Команреил двигателите се усеща значително завишаване на мощността, трябва точно определено количество газ, това от опит го казвам и се получава добра икономия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия