Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (29/37) > >>

Валентин Иванов:

--- Цитат на: Tomika в Март 28, 2012, 04:23:04 pm --- Колега от къде, атомният водород дърпа радиоактивност? Не съм малко дете ама не схващам. Има физика и в раздел квантова
механника ще прочетеш "преминаване на електрон през потинциоална бариера". Брангаза е стабилен. Браунгаза предизвиква трансмутация.

--- Край на цитат ---

Електроните и протоните много трудно се раздвижват, прикачените неутрони обаче нямат заряд и с много малка енергия могат да се раздвижат, даже да се слеят и с ядрото. Тези неутрино частици се поглъщат от околната среда. Подлага ли са радиоактивна вода на електролиза не помня коя година беше и са предизвиквали студен ядрен синтез, но с други електроди.

h2motor:
 Само не казвай пак с консервена кутия да  правим Гайгермюлеров брояч , имам буркан с буркан не може ли :)
 Само с консервена кутия си я измерил тази завишена радиоктивност , знам че познах! Тя всъщност да не е от радоктивното съдържание на консервата. Неутрони с електролиза не може да ги изместиш и лесно е много относително понятие.

Bat_Vanko:
Колега Иванов, електроните се раздвижват много лесно и това в книгите го наричат електрически ток. Относно протоните сте прав. Виж обаче относно прикачените неутрони - към какво са прикачени, че да не се слеят с ядрото. Да те наистина нямат заряд и имат точно по тази причина имат висока проникваща способност. Ако си дадете труда да прочетете Wikipedia за неутриното ще видите, че то може да мине през стена от олово дебела една светлинна година за да бъде погълната само половината от потока. За студения ядрен синтез - това беше едно от възможните обяснения за получената енергия, но спора продължава.

Валентин Иванов:
Бат Ванко,
 Преди 25 години даскала по физика/бог да го прости/ ми пишеше се шестици за това предвижване на електроните те като мръднат на пред, след тях  се образува дупка с положителен заряд на тяхно място нов електрон и така се предвижва тока.

Ама постоянно ми повтаряше, че един ден ще ме командват проси хора.

h2motor:
Валентин Иванов  - Твое право е да провериш за радиоктивност , ако нямаш електролизер работил с години да го тестваш аз имам такъв ННО от каменната ера , когато се занимавахме с глупости - ННО.Не е радиоктивен , успокой се..и на дестилатора съда в който се събира дестилираната вода след многогодишна експлоатация свети , а дестилираната вода е перфектен изолатор .Тежката вода още при дестилацията остава в дестилатора. За добър тест за радиоктивност и то за много слаба да я хванеш с евтините ампулки не става.Електролизера няма и грам повишена радиоктивност , мерил съм на всякакви железа в последните години и радиоктивност - повишена можеш да засечеш на украинско арматурно желязо , пък може и на неръждаема стомана...не знам защото не ползвам ламарина а фолио и то е произведено на Запад.
 ННО е много лош вариант да се добавя на съвременните автомобили и колкото и точно да го дозираш е беля , знаеш ли че последните модели ламбда сондите им , като подават напрежение към блока за управление на двигателя , той се интересува от разликите в напрежението при различни стойности подавани от дебитомера и датчика за скоростта на въздушния поток и в резултат избира подходяща програма за корличество впръсквано гориво и предварение на запалването.. Такава ламбда сонда не може да се емулира или да и се закове сигнала на една единственна стойност , защото компютъра ще се побърка и не знае каква програма да избере. Дори малко количество кислород сондата ще го хване :) За добавяне на ННО , ЗАБРАВИ!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия