Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (3/37) > >>

mzk:
Здравей Валентине,

Радвам се, че имате успехи. Повечето неща са както ги казаха колегите - познати процеси и нищо невероятно.
Не разбирам все още каква е точно целта на темата ти.

@Seeker,
правих опит за електролиза на вода чрез преситен разтвор на калиева основа и индуктивност. Експериментът не беше чист, а и не получих резултати (бях много бос в електроника и електротехника). Друг вариант е електролиза с алуминиев електрод, но трябва да говориш с PyroVeso какво се прави с алуминиевите окиси. (Edit: сега видях, че ти си отговорил в темата за BMW-то, но пак мисля че Весо може да даде акъл) - http://mazeto.net/index.php/topic,6633.msg39395.html#msg39395

Валентин Иванов:
Здравейте,
 По принцип не съм искал да отварям никаква тема, но случайно се зачетох, че всеки може да си покаже опитите и да се обмени информация, затова реших да си публикувам нашите резултати, които сме постигнали, не съм участник само аз в изпитанията, тези изпитания ги провеждаме както в БГ, така и в Испания. Смятам, че тази информация може да помогне на хора, които тепърва започват да се занимават с това нещо, да не хабят излишно време и средства, ами да се върви напред и да предлагат нови идеи. Обаче в определени граници!

Относно Алуминия не може да се използва за електрод, защото протича много бурна реакция на разлагане на водата. Ако искаш го пробвай голям концентрат Натриева основа и алуминиева ламарина и вода, започва бурен процес на разлагане на водата и алуминия изчезва, даже може и горелка да си запалиш, но се отделят и други газове, а и алуминия е скъп, аз  щях да снимам един клип с горелка от водород получен по този начин.

И друго щях да Ви казвам за тези чести, когато писахме програмата на компютъра сме пробвали да ги сменяме, дали ще се получи по- голямо производство оказа се, че честотите не влияят по никакъв начин за ускоряване на процеса, това го казвам от изпитание, а не от щуротиите на Боб Бойс, който побърка целия свят с тези честоти. Единствено трябва да е в  границите над 20 килохерца, за да не се чува в радиото..

Давайте нови идеи а  не питай този и онзи а нещо, което Вие сте го изпробвали.

Поздрави!

Валентин Иванов:
http://www.youtube.com/watch?v=ZmxXRpcZiPM&context=C42a9420ADvjVQa1PpcFOJdPgFn8k8EzGJjsuwqmXq5DXE43bJ__o=

С този видеоклип Ви показваме как можете да си захраните малка водородна клетка от топлината на ауспуха.
Примерни идеи за приложение:
За направата на слънчев колектор с елемент на Пелтиер от едната страна слънцето нагрява елемента, от другата трябва да се охлажда, а именно ще топли водата на бойлера. Едновременно ще се произвежда ток и ще се загрява бойлера по този начин. За печки и котли за задвижване на вентилатор на въздуховод или разпръскване на топлината. Използване на топлината от ауспуха на автомобила и охладителната течност в двигателя за захранване даже и на водороден генератор. И много други......

Изпробвано от AVEX

Валентин Иванов:

--- Цитат на: PyroVeso в Март 18, 2012, 09:50:05 pm ---Не става ясна идеята на тази тема - информация за създаване на продукт ли е, аргумент в подкрепа на нещо ли е, хвалба ли е, реклама ли е, опит за дискусия ли е, или предложение за споделяне на (нова, незивестна) информация?

Защото иначе сайтът за фукни, клюки и избиване на комплекси се казва Facebook...

--- Край на цитат ---

Колега, разбирам те защо си се настроил отрицателно към идеите ми, но поне оцени колко време е загубено и средства за тези изпитания, аз ги давам на готово, ти искащ и програмата и съвсем всичко да ти го изръся на тепсия, знаеш ли че тази програма сме я писали 6 месеца и не сме спали по цели нощи, поне имай елементарно уважение към колегите си, плюс това аз за теб не знам  нищо освен един скрит псевдоним, от които можеш да си говориш каквото си искаш.

Поздрави!

Валентин Иванов:

--- Цитат на: Seeker в Март 19, 2012, 08:06:58 am ---@ Валентин Иванов
Деутерия е стабилен изотоп и не е радиоактивен!!!  Не се изказвай неподготвен.
 Има две технологии за получаване на големи количества деутерий - чрез многократна дестилация на вода в центрофуга   или  чрез електролиза ( както са го правили немците в Норвегия през 1943-45година). 
И да бъда точен:
Илия Вълков не е измислил мързелив начин за получаване на водород ( аз също търся такъв метод) , а е получил комплексна смес от газове водород и кислород, която освен да се запали и изгори за друго не става. Тази смес се самозапалва при налягане 0,2 бара или при осветяване от пряка слънчева светлина.

--- Край на цитат ---

Колега, поразнищих нещата за Деутерия и се оказа, че трябва да си имаме едно наум. Той наистина не е радиоактивен, но Водорода има 3 изотопа третия е Тритии  3H, който е радиоактивен, няма никаква гаранция, че не се получава нещо от него. Огромното количество водород за ракетите го произвеждат по същия начин и остатъка от  водата го съхраняват в специални контейнери за радиация, но това са вече предположения!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия