Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Експерименти на AVEX за Браунгаз и приложението на водорода

<< < (2/37) > >>

Валентин Иванов:
  Колега забравих, ние за три години запалихме двигател с пластмаса, ти за 10 трябваше да си на луната вече…)))  давай с по-бързо темпо...))))

Аз си записвам забележките значи следващия клип ще бъде с Пантон Реактор ли беше...))))

PyroVeso:
Не става ясна идеята на тази тема - информация за създаване на продукт ли е, аргумент в подкрепа на нещо ли е, хвалба ли е, реклама ли е, опит за дискусия ли е, или предложение за споделяне на (нова, незивестна) информация?

Защото иначе сайтът за фукни, клюки и избиване на комплекси се казва Facebook...

Валентин Иванов:
 Здравейте, дискусията си е много добра, защото тези работи, които ще разберете не вярвам някои да Ви ги е казал или показал! За толкова години се наслушах на какви ли не глупости за този водород, защо  не се каже истината,  това е дискусия за реално мислещи хора, а не за философи и проферори, не намесвайте рекламата! Загледах се във филма за Илия Вълков, аз обичам да разнищвам нещата, направи ми впечатление, че се обяснява как при пускането на генератора в началото гълтал повече ток, след това консумирания ток пада, това се дължало на поглъщане на енергия от вън.

Ако правилно съм го разбрал, това е абсолютна глупост и само заблуда !

Тока наистина пада след минута две, но това се дължи на разбиването на водата в началото контактната площ е по-голяма, като се появят мехурчета, тока постепенно пада, затова сме направили тока плавно да се подава в началото от управлението.

В началото излиза първо водорода, защото  е по-лек, цвета на пламъка син, след като се смесят газовете се променя, това става и само като се развие капачката на водата.

Жената не я упреквам в нищо, но до нея във филма имаше професор от БАН, който твърди, че е преподавател по Водородни технологии. Значи Дянков е абсолютно прав за феодалните старци и веднага да ги омита, стига са яли и пили парите на хората.

Окончателното ми мнение за технологията Илия Вълков:

Евала му давам, че е измислил абсолютно по български евтин и мързелив начин за получаване на водород и в домашни условия.

Никъде също не съм чул някой да казва че това е и начин за получаване на ДЕУТЕРИЙ !
Любителите на големите водородни клетки да го имат в предвид, защото това е тежка радиоактивна вода! При малките клетки също се получава, но в много малки количества и е безопасен.

Seeker:
@ Валентин Иванов

--- Цитат на: Валентин Иванов в Март 19, 2012, 06:06:47 am ---Любителите на големите водородни клетки да го имат в предвид, защото това е тежка радиоактивна вода!
--- Край на цитат ---

Деутерия е стабилен изотоп и не е радиоактивен!!!  Не се изказвай неподготвен.
 Има две технологии за получаване на големи количества деутерий - чрез многократна дестилация на вода в центрофуга   или  чрез електролиза ( както са го правили немците в Норвегия през 1943-45година). 
И да бъда точен:
Илия Вълков не е измислил мързелив начин за получаване на водород ( аз също търся такъв метод) , а е получил комплексна смес от газове водород и кислород, която освен да се запали и изгори за друго не става. Тази смес се самозапалва при налягане 0,2 бара или при осветяване от пряка слънчева светлина.   

Валентин Иванов:
А това вече ми хареса като приказка, ясно и точно с две приказки, това за Деутерия не съм го пробвал, но го знам от друго място, по-точно от подводниците, хубаво е да се разнищи въпроса. Имах на предвид, че освен Водород и Кислород се произвежда и Деутерий, дали е радиоактивен или не, не съм сигурен и не споря, по добре да не е …..))))   но 1000 процента се произвежда и е в много малки количества. След разлагането на всичката вода в клетката, остава една капка не разложена вода, тя е Деутерия.

Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия