Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Термопомпи, земно термични, климатици, хладилни и др.

Обсъждане на цикли на Стърлинг и Карно при термопомпите

<< < (3/11) > >>

valex:
Здравейте !
Гледам че тази тема е позабравена, но си мисля че тук е мястото на въпроса ми.
Ако теоретично имаме климатик на който подаваме 1КW ел. енергия. Климатика пренася 4КW топлина енергия от охлаждане на помещение и ги разсейва като топлина в пространството. Поставяме един двигател на Стирлинг който равоти с топлината от климатика. При КПД на двигателя 25% примерно от 4КW получаваме 1КW механична енергия (или евентуално електрическа) колкото е входящата енергия към климатика . Че то стана вечен двигател :):):)
Въпрос : къде ми е грешката ?

coke2k:
Да, така е.
Гледай филма  "The Race to Zero Point Energy" - там става въпрос и за такава система с термопанели.

valex:
coke2k в какъв смисъл е така?
Ако е вярно това което написах да почваме да произвеждаме :)

Радико:
Да така е няма грешка по скоро има проблем, технически да го наречем.
Климатика или термопомпата имат коефициент 3-4 когато превъртат големи количества флуиди с малки температурни разлики, недостатъчни за задвижването на какъвто и да е двигател "поне от познатите досега"
Но пак ви казвам пък ако щете вярвайте грешка няма.
според мен е въпрос на технология да се извлече енергия по този начин.
Споменал съм в по горната ми публикация "която разни дървени философи оплюват незабавно" Машини използващи магнитокалоричният ефект имат голям шанс да осигурят достатъчна температурна разлика за да заработят нещата. 

valex:
А относно филма: ако поне 1% от нещата там са верни то тези хора трябва да са милиардери, ама нещо не ги виждал в класациите на годината за богаташи :)
И хайде да не почваме да говорим за великата конспирация на нефтените компании, които убиват хората измислили безплатна енергия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия