Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Електролизер на ilia_92
ilia_92:
Леле, колко си прав :) :) :) :) :) :). Това не означава ли ядрен синтез, което е свързано с огрооомно отделяне на енергия + енергията на изгаряне на водорода, което покрива загубите на електролизата и изключва глупостите за пара- и ортоводород (тука е твърде възможно да се окажа неподготвен). Е на това вече може да се измисли предназначение, а на изхода се получава хелий и кислород може би. Отново тръгнах из облаците...
mzk:
--- Цитат на: ilia_92 в Октомври 03, 2010, 01:57:43 pm ---Леле, колко си прав :) :) :) :) :) :). Това не означава ли ядрен синтез, което е свързано с огрооомно отделяне на енергия + енергията на изгаряне на водорода, което покрива загубите на електролизата и изключва глупостите за пара- и ортоводород (тука е твърде възможно да се окажа неподготвен). Е на това вече може да се измисли предназначение, а на изхода се получава хелий и кислород може би. Отново тръгнах из облаците...
--- Край на цитат ---
Това да не съм си го смукал от пръстите? ;D - http://en.wikipedia.org/wiki/Spin_isomers_of_hydrogen
ilia_92:
Да, но влагана енергия при разделянето на молекулите е колкото и при събирането им т.е. ако закона за запазване на енергиите е в сила - не печелим нищо, докато при синтез (ако теорията ми е вярна) се намесват масови дефекти и други сложни процеси, които аз не мога да знам, и отделяне на повече енергия от вложената, което не е в нарушение на никои природни закони, а естествено явление, на което се дължи светенето на толкова много звезди, но това само при положение че наистина има ядрен синтез, което не е никак лесно и безопасно начинание.
СПИРАМ до тук и кацам, защото теорията ми е напълно грешна. Протий и протий не могат да се съединят. - най-смисленото от целия пост ... :D добре че сам си отговорих. Искам да видя как ще се държи горелка с искрище и млъквам по тая тема.
ПП: Ядрен синтез само с вода е невъзможен!
mzk:
Тъй като сме пробвали горелка с искрище, и нямаше никакъв ефект, направи твоето искрище с волфрамови електроди, пък току виж излезнало нещо (оригинално по патента на Илия Вълков). Виж EDM Electronics за искрище.
Seeker:
--- Цитат на: ilia_92 в Октомври 03, 2010, 03:36:19 pm ---
ПП: Ядрен синтез само с вода е невъзможен!
--- Край на цитат ---
Може, може, но трябва да е тежка вода. Нормално в Световния океан 1% е тежка вода. Само че трудно се отделя. Тежката вода кипи на по-висока температура 101,3 градуса при нормално налягане.
По класическата технология трябва да ползваш литиев хидрид и източник на бавни неутрони при определени условия - може да не стане лавинообразен процес и да извлечеш топлинна енергия от синтеза. Но ако концентрацията е в повече.... :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия