Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Електролизер на ilia_92
mzk:
--- Цитат на: vitan в Септември 28, 2010, 05:54:13 pm ---:) В зависимост от това колко е % оксиводород и колко е % брауновия газ, звукът е различен... може и да не силен изобщо.
Пише в книгата каквото трябва. Спирам да коментирам неща, които са много да ги помня на изуст. В книгата си пише всичко.
--- Край на цитат ---
Изглежда трябва да се направи ревизия на тази книга!
EDM electronics:
В книгата си Браун добре е обяснил каква е разликата между неговия газ и оксиводорода и най-важното, как се получава, т.е. как трябва да е изграден електролизера за да има Браун-газ. Има тънки моменти, описани в книгата, които не съм чул някой да коментира у форума.
Работил съм с фабричен руски електролизер-горелка. Газът е синкав до безцветен. Ако има друг цвят значи и нещо друго гори.
МИ68, не съм чул досега някой да е разтопил, лял волфрам, а ако има ще е първия в света. Аз съм нагрявал, рязал, заварял, полирал. Изпарява се но не се топи. Волфрам е възможно да разтопи единствено Браун-газа, не и оксиводорода. В изчезналите завинаги от БГ технологии за обработка на волфрама, са го обработвали чрез нагряване с водородни горелки до размекване и после е формован на преси с високо налягане.
Браун-газ съм виждал само при Браун-електролизера.
Браун е открил "топлата вода" и ако някой иска да постигне най-доброто, просто трябва да го повтори.
mi68:
Извинявам се за подвеждането за това цитирам дословно патента на И. Вълков.
" На фиг.5 схематично е показан модел, при който като се използва газова смес, получена чрез електролиза в описаната по-горе апаратура, може да се получи изключително горещ пламък. В този модел смес от кислород и водород, за предпочитане в стехиометрична пропорция, се подава чрез линия 50 между два волфрамови електрода 51, за да се осъществи молекулярното разпадане на водорода и кислорода и много горещ пламък 52. Докато при атомно-водороден пламък се получава значително повишаване на температурата чрез образуване на дъга във водорода, по-голямо повишаване на температурата може да се получи чрез образуването на дъга и през кислорода, тъй като енергията на разпадане на молекулярния кислород е е от същия порядък по величина като тази на молекулярния водород."
"Важно приложение на изобретението е атомно заваряване, като се ползват свойствата на атомния водород и атомния кислород за заваряване или само на атомния кислород - за рязане. Това приложение се основава на факта, че при разпадането на молекулярния кислород и водород на атомен се поглъща голямо количество топлина:
Н2 Н+Н поглъщане 101 000 кал/граммол
О2 О+О поглъщане 117 000 кал/граммол
общо 218 000 кал/граммол
При рекомбиниране на атомите тази топлина се освобождава чрез химически реакции и в резултат се получава висока температура на пламъка."
Двата волфрамови електрода са свързани ТО ARC GENERATOR ТЪЛКУВАМ ГО КАТО ИСКРОВ ГЕНЕРАТОР. Фигурата в момента не мога да я покажа.
ilia_92:
За това ли става въпрос? Имам тема за повишаване на ефективността на пламъка, в която никой не е писал значи и пробвал.
Ето я!
Seeker:
Това на картинката не се различава от водната плазмена резачка "Плазар", но при нея към дъгата се подава прегрята пара. При наличие на дъга ще се получи плазма и после нещата са ясни. Волфрама не се изпарява при загряване , а се окислява и издухва от струята! И създава илюзията, че се изпарява. За да се стопи трябва безкислородна среда и температура от 3500 градуса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия