Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Моите резултати (електролиза) - I етап
GMG:
mzk, не рискувай с гумени или подобни гарнитури. Ще повториш моята грешка.
Аз така направих преди няколко месеца, когато започнах и установих, че гумените
или силиконови уплатнения немогат да се притиснат точно с еднакво растояние
между съседните клетки. Значи, ако първата и последната отстояват на 3мм, след
като са пристегнати, то средните ще са на 3,5 или на 4мм. Тоест няма да има
еднакво растояние между всички плочи или клетки. Затова те съветвам да
използваш за гарнитури стъклотекстолит или гетинакс намазани със термоустойчив
силикон (при мен е червен), но цвета е за "албиниз". Кво" да се прави, тук на
Балканите имаме доста екзотични думи. Шегата настрана, но така ще има еднакво
пристягане на всички плочи, колкото и да са те, разбира се с подходящи болтове и
гайки, във зависимост от квадратурата им. Наистина има много да се пише и
обяснява по тази иначе на пръв поглед проста конструкция, но нали знаеш, гениалните
неща са прости и елементарни.
Успехи и безаварийна работа !!!
mzk:
Мерси за пояснението!
Като ги намажеш със силикон след това разглабяш ли ги?
Подозирам, че ако почна отначало ще препиля пак плочите и ще е хубаво да ги разглобя 1-2 пъти за да съм сигурен, че няма отлагания по пръстените и за изплакване с дестилирана вода.
Т.е. при почистващата фаза отлаганията на железните окиси :)
А за стъклотекстолит или гетинакс- честно казано ме закопа, но ще се поинтересувам утре и да видим какво ще излезне.
Мерси за съветите!
GMG:
Не ми става ясно за това разглобяване? Защо и какво разглобяваш?
Просто редиш ... ламел , гарнитура, ламел, гарнитура, между тях
силикон, за да няма изпускане на газ и по този начин избягваш
трудоемката работа по кутията. Във завършен вид имаш нещо като на
Боб Бойс, но можеш да импровизираш като мен, например да сложиш
два вентилатора от комп., да обдухват, тоест да издърпват топлината
от електролизера. Начини много, във зависимост от приложението.
Надявам се, че ме разбираш !
mzk:
Да, всичко е ясно.
Идеята ми беше дали си разглабял твоята кутия, защото в първият етап (почистването) във водата се отделят всякакви боклуци, които ако се налепят по пръстена могат да окъсят ;) При мен има при една от клетките като ръжда по плексигласа и ако стане повече ще си стане електрическа връзка.
GMG:
Ами в момента е разглобен, защото мисля да увелича клетките. А почистването е малко мудна работа, понеже силикона много здраво се захваща, но все пак се чисти с малко търпение. И аз се учудих, когато разцепих клетките се оказа, че са сравнително чисти
(само лека бяла патина), а електролита безцветен само с няколко прашинки вътре, което го отдавам на хигиената при сглобяването. За тази цел си купих от тези стоманените четки за дрелка, като изчетквам хоризонтално и вертикално всяка пластина. Знам за какви мръсотийки говориш, виждал съм ги при предишни тествания, но с друг тип ламарина. Тази не и знам името, защото я намерих случайно, но не я лови неодимовия магнит. Чистотата на водата е от голямо значение. И преди съм слагал дестилирана от бензиностанции и магазини, но си променяше цвета, а сега един познат ми донесе от пречиствателната станция и резултата е на лице. Даже си мисля ако се озонира предварително електролита, какъв ще е ефекта? Практиката ще покаже.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия