Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Моите резултати (електролиза) - I етап
v_silianov:
Аз правих опити с ламели един след друг в един електролит и ми направи впечатление същото , че много по активни са крайните двойки клетки. След това направих опит с три съда със същия ток и напрежение и произведох повече газ. Съдовете ми бяха аматьорски и за това сега правя нова системка. Чудя се обаче варианта с помпата наистина ли произвежда повече газ, защото имам една идейка за вариант с помпа. Купил съм си воден филтър вече но не ми остава много време за другите неща но предстои сглобяване. Пречертал съм водния филтър , и може да видите какво ще правя. Може ли някой да даде обяснение защо сериино свързаните клетки не са активни средните ламели а само крайните.
mzk:
Защото се получава пробив през електролита или т.нар. "end-to-end leakage".
v_silianov:
MZK , какво лепило си ползвал?
bvg:
--- Цитат на: mzk в Юли 21, 2008, 11:50:40 am ---
--- Цитат на: gotiniq7 в Юли 21, 2008, 12:54:02 am ---е да,ти така си го вързал,но И.Вълков по другия начин
--- Край на цитат ---
Опа, стана интересно. Това в патента ли го прочете?
--- Край на цитат ---
Кондензатора може би е сложен преди греца последователно, така се правят много от зарядните за телефони например и разни дребни адаптерчета. По този начин много лесно с едно малко елементче се понижава тока във веригата. Xc=1/(w.C) = 1/(2.Pi.F.C) sledovatelno I=220*(314.C) от тук всеки сам може да си сметне коллко С му трябва за да постигне определен ток. Сметките са при 50Хз незабравяите да сметнете мощността на кондензатора която е P=I.I.Xc
disela:
искам да те попитам MZK какъв траф използваш ? от електрожен ли ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия