Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Стехиометрично число за водорода и приложение в ДВГ

<< < (3/8) > >>

Петър:
Тони пипа ли по момента на запалването на двигателя като го пали с водород. Пише по сайтовете, че трябва да бъде от +1 до +10 градуса.

Тони:
 Даже отиде на +15 градуса. Да се форсира нестава с увеличаване на въздуха и окси -водорода успоредно. Мисля, да направя нещо като газовия инжекцион за управление.

koce93:

--- Цитат на: Тони в Март 28, 2008, 08:45:49 am --- Двигателя работи на едни обороти но
с бензиновата система тоест дроселовата клапа, неможе да му се докарат динамични характеристики.

--- Край на цитат ---
Не може да изменя оборотите, защото имаш постоянно количество газ. При бензина при отваряне на дросела увеличаващия вакум засмуква повече гориво. Тук трябва да се вкара газта във вторичната камера на редуктор изпарител за газово гориво и тогава вакума ще пуска повече газ, както е при газовата урудба. Но тогава трябва да има и резервен обем за събиране на неизползваната газ. За подналягането съм съгласен, че обема на преминалия въздух и гориво ще е по-малко, но това мисля, че не е повече от 20% намаление на обема и горивото. Затова турбото е по-мощен, защото вкарва повече въздух, а и повече гориво под налягане в цилиндрите.

vlindos:

--- Цитат на: koce93 в Март 28, 2008, 02:55:31 pm ---
--- Цитат на: Тони в Март 28, 2008, 08:45:49 am --- Двигателя работи на едни обороти но
с бензиновата система тоест дроселовата клапа, неможе да му се докарат динамични характеристики.

--- Край на цитат ---
За подналягането съм съгласен, че обема на преминалия въздух и гориво ще е по-малко, но това мисля, че не е повече от 20% намаление на обема и горивото. Затова турбото е по-мощен, защото вкарва повече въздух, а и повече гориво под налягане в цилиндрите.

--- Край на цитат ---
Да бъдем по-точно разликата е около 15%. Това е описано в книгата за водорода. За да се постигне същото производство на енергия на водород в същия обем (двигател) е нужно лека компресия (около 10% мисля повече обем).

koce93:
vlindos, относно количеството газ ето какво намерих. Погледни на 23 и 24 страница и не искам да те разочаровам, но пише за 1.6 л. двигател при 1250 об./мин. са необходими 80 л./мин. газ, а за 0.25 л.- 17 л./мин. газ. Съотношениета газ въздух е 4% или 1: 25. Ако може някой да го преведе има много полезни неща.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия