Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Stanley Meyer transformator

<< < (6/9) > >>

vlindos:

--- Цитат на: altium в Юни 15, 2008, 01:42:32 pm ---vlindos, схемата ти Е ГРЕШНА.
Не знам за кой път вече ти го казвам. Защо се учудваш от лошия резултат?

--- Край на цитат ---

А сега по темата:
При мен производството е пряко зависимо от наложения ток. Регулирам го с MARK-SPACE коефициента.
Дотук ясно ама друго е интерестното. Имам по-производство с чешмяна вода отколкото с дестилирана (предполагам защотоо е хлорирана). Няколко пъти слагах сол - производството расте до определена степен. Със солта излиза сума ти кафява слуз предполагам вътре солта и ток са реагирали с мръсотията. Слузта излиза до известно време след което намяла до изчезване. Друго интересно е че след 15 мин работа при ток над 15 Ам тръбите бяха абсолютно студени.

Кажете как мерите производството вие. Мислех си за някакъв дебитомер ама ако съдя по цените на дебитомер за колата ще е скъпа инвестиция, така че дайте някакви идеи.

За трафа: така и не успях да подкарам траф-а както трябва. Загравя загравя и консумира ток :)) явно не сам го направил как трябва. След него въпреки сложения диод обаче имаше обратен волтаж така и не разбрах защо става така.
За полевака (IRFP250N) мисля, че е наред защото след като го смених пак дава същите резултати на осцилоскопа, на симулацията обаче кривите са други и все още ме съмнява. Вие кажете как трябва да е. Приложил съм снимки за това което казвам.

jantar:
Смени диода 1N4007 с бърз, нещо от типа BYV27-200
 :)

mzk:
Производството се мери в литри за минута.

Слагаш кофа, едно шише поапяш в нея и обръщаш с гърлото надолу. Повдигаш го плавно докаго във водата остане само гърлото му.

След това взимаш маркуча от електролизера и го слагаш в гърлото на шишето. Нахлулият газ ще измести водата. Сметни за колко време пълниш 0,5л шише. Недей да слагаш повече от 0,5 защото ако гръмне ще те стресне (най- малкото). Ти сам знаеш колко силно пукат дребните мехурчета, камо ли за 0,5 литра ;)

vlindos:

--- Цитат на: jantar в Юни 16, 2008, 12:15:56 pm ---Смени диода 1N4007 с бърз, нещо от типа BYV27-200
 :)

--- Край на цитат ---
пробвах с BYV26E... същите резултати

--- Цитат на: mzk в Юни 16, 2008, 12:52:40 pm ---Производството се мери в литри за минута.

Слагаш кофа, едно шише поапяш в нея и обръщаш с гърлото надолу. Повдигаш го плавно докаго във водата остане само гърлото му.

След това взимаш маркуча от електролизера и го слагаш в гърлото на шишето. Нахлулият газ ще измести водата. Сметни за колко време пълниш 0,5л шише. Недей да слагаш повече от 0,5 защото ако гръмне ще те стресне (най- малкото). Ти сам знаеш колко силно пукат дребните мехурчета, камо ли за 0,5 литра ;)

--- Край на цитат ---
Верно е. ;)
Благодаря за съвета.

jantar:
А така наречения VIRTUAL_DIODE и той трябва да е същия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия