Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Stanley Meyer transformator
jantar:
Пробвай също така и да поставиш сондите на осцилоскопа на клемите на електролизера, за да видиш какво става в него ;)
vlindos:
--- Цитат на: jantar в Юни 17, 2008, 08:49:29 am ---А така наречения VIRTUAL_DIODE и той трябва да е същия.
--- Край на цитат ---
За него говоря ;)
--- Цитат на: jantar в Юни 18, 2008, 11:34:21 am ---Пробвай също така и да поставиш сондите на осцилоскопа на клемите на електролизера, за да видиш какво става в него ;)
--- Край на цитат ---
Хмм не съм го пробвал това ама не би ли трябвало да е същото както не клемите преди клетката ?
Притеснява ме че имам следния изход на таймерите и вижте какъв на draina. Не би ли трябвало да е обратното?
jantar:
Всичко си е наред :)
Когато е отпушен транзистора имаш ниско ниво на дрейна, а на гейта е високо, защото все пак този потенциал отпушва транзистора :)
Освен това всеки МОС транзистор има вграден обратен диод (подложката към канала).
vlindos:
--- Цитат на: jantar в Юни 18, 2008, 01:15:20 pm ---Всичко си е наред :)
Когато е отпушен транзистора имаш ниско ниво на дрейна, а на гейта е високо, защото все пак този потенциал отпушва транзистора :)
Освен това всеки МОС транзистор има вграден обратен диод (подложката към канала).
--- Край на цитат ---
Благодаря но не е ли това само за P MOSFET?
а buz350 (IRFP250N) e N?
jantar:
Схемата на altium наистина е по-добра! :)
Аз използвам почти същата,
само дето използвам 74HC14 (като стабилизатора трябва да се смени с 7805) и няма нужда от драйвер за транзистора.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия