Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Stanley Meyer transformator

(1/9) > >>

vlindos:
Здравейте,

Хванах се да правя схемата на Стенли. Направих платката и според мултиметера изходното напрежение и ток са около тези на симулацията. Нямам обаче осцилоскоп за да видя модулираните вълни. Но не това обаче ми е проблема ами трансформатора. Не успях никъде да намеря точно какво напрежение се очаква след него или някакво по-подробно описание за направата му.

Всякаква помощ относно трансформатора би била добре дошла!

Поздрави !!

vlindos:
След едно дълго проучване ето до какви изводи за "Voltage Intensifier" частта от схемата Stenley Meyer стигнах (долу приложения файл).
Трансформаторът и навивките по него са по патентите му, в тях пише и за бобините и как се свързват, но не пише какви са. Dave и Rave (които правят прословутите репликации) използват описаните в диаграмата параметри за бобините.

Имам следните въпроси:

* Смятате ли че така направена схемата ще има ефект?
* Откъде могат да се купят необходимите материали?
* Могат ли някой от материалите или частите да бъдат заменени?

Петър:
По този начин схемата няма да върши работа, освен ако не добавиш елементи с променливи параметри, например променлив кондензатор или бобина с регулируема индуктивност. Поне да беше дадена дължината на тръбите и разстоянието м/у тях.

vlindos:

--- Цитат на: Петър в Март 28, 2008, 10:46:07 am ---По този начин схемата няма да върши работа, освен ако не добавиш елементи с променливи параметри, например променлив кондензатор или бобина с регулируема индуктивност. Поне да беше дадена дължината на тръбите и разстоянието м/у тях.

--- Край на цитат ---
Разстоянието между тръбите е знайно 1-2 мм, дължината на трабите около 20 см, диаметъра на външната тръба 20 мм. Може да ги сложа после. Постнах схемата с идеята някой да си каже мнението и коригира, преди я постнем някъде финално.

Защо е нужно елементи с променливи елементи ?

koce93:
Този трансформатор според мен е повишаващ и от 12 в. примерно прави импулсите 36 в. Не знам защо намотките му са 0.13 мм., а на бобината 0.72 мм. Би трябвало да са еднакви, защото минава еднакъв ампераж. Тук бобините са отдделно:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия