Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Stanley Meyer transformator
vlindos:
Това е една от схемите от които сам произхождал. Тука една бобина е заземена и няма променливи величини.
Не мисля обаче бобините са отделно (въпреки че на схемата са). Авторът, мисля беше писал, че са на едно място...
Колкото за параметрите в моята схема - взети си от патентите на Stenley. Доколко са верни незнам :D. Прав си за ампеража, но четах някаде, че честотата по различните жици има някакъв лимит - но пак не го виждам като видима причина.
Още един въпрос (съжелявам, ако е глупав) за тази схема: не е ли идеята тока да тече през втората (заземената) бобина ? Защото на първата има диод ?
Петър:
Да, сега като размислих, може би не е нужно допълнителна настройка през бобините. Ще бъде достатъчна тази от генератора на импулсите!
koce93:
Аз не зная, защо трябва да има диод. Щом има импулси на първичната намотка ще има и на вторичната. Диода само ще изглади импулсите. А ако има и кондензатор електролитен ще стане прав ток. Може и да греша. Нали импулсите разлагат водата.
Петър:
Диода реже само отрицателната част от импулса и остава положителната. Щом го е сложил човека сигурно играе някаква роля в процеса. Пък и може да се експериментира с него и без него.
vlindos:
--- Цитат на: Петър в Март 28, 2008, 03:51:20 pm ---Диода реже само отрицателната част от импулса и остава положителната. Щом го е сложил човека сигурно играе някаква роля в процеса. Пък и може да се експериментира с него и без него.
--- Край на цитат ---
Виж посоката във втората схема? Не режи ли само пътя към клетката? Не е ли идеята на диода насочва електроните по една посока а именно през втората бобина? Затова питам не е ли грешна втората схема?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия