Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Stanley Meyer transformator

<< < (5/9) > >>

mzk:
Здрасти!

Веднъж говорим за резонансна честота на LRC трептящ кръг и после за резонансна честота на водата между 40 и 45 килохерца. Схемата на altium е чудесна в случая.

Транзистора- ако след мосфета не тече ток (тези са Н-канални транзистори, т.е. връзват се на минуса и по този начин се осъществява честотата- прекъсва нулата) тогава помисли за изгорял мосфет (доколкото знам може лесно да се гръмне с поялника при запояването - gate-а е чувсвителен).

Коя схема ползваш?

Тони:
 Схемата с 555 работи. Тока при мен е 17-20А. На осцилоскопа се виждат почти правоъгални
пакети носеща честота и в тях високочестотни инпулси, примерно названи работна честота.
Но при прав ток и захранване от схемата не виждам някаква съществена разлика. При добавяне на дросел и проба за дполучаване на резонанс тока намалява а газопроизводството
е почти същото. При разлагане на водата се консумира енергия и тя е електичество. При променлив ток водните молейкули трептят и голяма част от приложената ел. енергия отива за загуби в топлинна. Същия ефект се получава и при подаване на голям ток, около електрода се получава бариера от молейкули с голяма плътност. Идеята на пулсиращото захранване е точно тази, да се разхлабва тази блокада около електрода. Трансформатора на Тесла не е сложен или голям, две намотки навити една върху друга без магнитопровод. С него могат да се генерират доста високи свръх високочестотни напрежения и токове. Тук има да се експериментира много, интересно ми е ако клетката се постави в такова високочестотно поле
с голям интензитет и се подаде захранване от схемата с 555. 

mzk:

--- Цитат на: Тони в Юни 14, 2008, 10:23:17 am ---Но при прав ток и захранване от схемата не виждам някаква съществена разлика.

--- Край на цитат ---

Хм, пуснал си прав ток и отделно пулсиращ? Това точно е идеята, еднакви напрежения ли използваш?

Интересно ще е да се пробва веднъж постоянен малък ток (1А например) и пулсиращо напрежение на киловолти (с автомобилна бобина).

Тони:
 Грешно съм разбран. Експеримент още не съм правил. А идеята ми беше, да се постави клетката в силно пулсиращо /високочестотно/ поле. А на пластините се подава право напрежени.

mzk:

--- Цитат на: Тони в Юни 15, 2008, 07:08:22 am --- Грешно съм разбран. Експеримент още не съм правил. А идеята ми беше, да се постави клетката в силно пулсиращо /високочестотно/ поле. А на пластините се подава право напрежени.

--- Край на цитат ---

Ясно. Помислих си, че вече си го пробвал и че не е имало ефект.

В един от разговорите ми с altium обсъждахме възможните ефекти от това нещо.

Правото напрежение с малък ток може да задържи водната молекула разкрачена, докато пулсиращото ударно да я разбива и от там повишение на ефективността. Ефектът ще се дължи на това, че няма да има пад до нулата така, както ако е само при пулсиращо напрежение. Другф е въпосът какви ще са характеристиките на двете електрически вериги и как точно ще се експериментира.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия