Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (13/54) > >>

v_silianov:
Ами не мисля че една помпа е сериозен консуматор (не повече от 1А), ако говорим за турбо помпа което ще рече пасатор примерно.

mzk:

--- Цитат на: v_silianov в Юни 01, 2008, 02:16:35 pm ---Ами не мисля че една помпа е сериозен консуматор (не повече от 1А), ако говорим за турбо помпа което ще рече пасатор примерно.

--- Край на цитат ---

Защо не я направиш?

v_silianov:
Ще пробвам , чакам да ми донесат ламелите . Дори малък ефект да има си заслужава да се пробва.Тогава според мен ще може да се намали разстоянието между ламелите. Другото което ми се навърта на наум е да се комбинират два метода за получаване на Н.
2 Al + 6 H2O → 2 Al(OH)3 + 3 H2 , демек да се добавят алуминиеви стружки електролизера, ако правилно съм разбрал.

mzk:
За какво ти е да намаляш разстоянието?

Какъв електролизер правиш? Защо не се осведомиш за някой от по- големите? Със сигурност ще научиш много неща.

v_silianov:
Ами четох че оптималното разстояние е 3мм-5мм, но в wikipediata пише, че колкото са по близо ламелите толкова по ефективна е електролизата, но колкото по близо са ламелите толкова повече мехурчетата се задържат между ламелите. Колкото до конструкцията , аз мисля че ако не се прави резонанс , то от значение е площа и разстоянието на ламелите (това са си мои изводи).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия