Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Електролизер - експерименти
h2motor:
Не знам 120% ли е тази ефективност, но при 1.44волта я дават 100%, а електролиза демонстрират при 1.21 волта. Има възможност да се направи изследване с единична клетка, да се провери как се отразява напрежението на ефективноста. На електродче което е плоска пластина може мехурчетата газ да са малко, но виждал ли си електродите за лаболаторни електролизери, има оптимазация на активната - работна повърхност и те са с доста по добри параметри от на тези които ми ги хвалиш. Да работи на 100 градуса ? - Ще прави доста пара, а за да загрява консумира енергия и целта не е да се превърне в топлина.
Ако продължават в тази посока пак ще имаме една неслучила се революция, той водорода гейм ченджинг не може да бъде, но и няколко процента от енергетиката да вземе това е голямо облекчение. Има хора които имат нужда от това нещо, просто не може да има мрежа навсякъде и затова казват хората са много, натъпкали са се в градовете. Ако има инфраструктура много територии ще се населят. Той е повече такава възможност, нищо няма да отнеме от досега известните ни технологии.
Не ми разправяй точно на мен че устройства които загряват са по добри от тези които работят студени, те няма как да ги конкурират дори по продължителност на живот, трябва да влагаш повече материали и са по скъпи и недостъпни.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия