Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (12/54) > >>

Optimist:
Здравей ganevson,
Аз съм нов във форума.
Мисля, че този подход няма да доведе до реаултат. Споделих го в друга тема.
Ако решиш, че водата е проводник - няма как да я "пъхнеш" между две плочи на кондензатор...(няма да е кондензатор).
Ако решиш, че водата е диелектрик - ще направиш стандартно загряване на диелектрик (поставен между плочите на кондензатор).
Ако е нужно единица енергия да се изразходва за да се разделят трите връзки H-O/H-O, няма как да се "измъкнеш".  В случая иде реч за електролиза - положителните (водородните) тръгват към минуса, отрицателните (кислорода) тръгва към пюса...
За да "разкачиш" връзката си трябва енергия.
И да направиш електрически резонанс (било по ток, било по напрежение), нямада постигнесх успех. Намери един учебник по електротехника или справочник и разгледай (една страничка е) накъде се движат зарядите (във времето) при протичане на променлив ток (дори и да не е в резонанс).
Там ще видиш проста формула за пресмятане на стойноста на кондензатор като му знаеш площа на плочите и разстоянието  между тях.
....и да вкараш в резонанс цялата тая щуротия... дори и на сухо без вода...

"...ако беше лесно, нямаше да се падне на нас..."

ganevson:
Някой постигнал ли е резултат с електролизера на Майер?
как се постига резонанса на водата с този експеримент?
Къде е тънкоста на всичко това?

Тони:
 За свръхефективност не може да се каже, но се получава газ за една горелка. Накисни тръбите с 10% КОН и редувай цикли при смяна на полеритет. Трябва да получиш бяла патина
по тръбите. Важно е и размера на тръбите както и разтоянието между тях. Аз зареждам дестилирана вода с КОН.

v_silianov:
Една идея която не знам да ли е реализирана , но до момента не съм  я виждал на клип. Идеята е да се направи така че мехурчетата да се задържат минимално върху плочите. дефакто да се направи малка помпа която да циркулира водата между плочите . Колкото по голям е дебита толкова по малко време се задържа мехур4ето газ помежду им.

oniatam:
И аз съм мислил по тази идея, но една помпа означава консумация на енергия.
Мисля че може да се постигне , като от долната страна на тръбите се остави някакво растояние или да се изреже част от тръбите , по този начин ще се получи този ефект на циркулация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия