Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (47/54) > >>

Ksurnev:
Колеги, прикачвам едно клипче да видите нещо.
Напрежението на пиковете е 9в , при 12в пикове произведения газ е колкото от 12в акумулатор.
Консумацията обаче, е с една трета по-малка. Ще се опитам да направя опити с различни честоти и напрежения и ще "докладвам" както се казваше.
За инверторния електрожен го писах аз, но трябва де е по-високо напрежението.
Поздрави на всички от Смолян.
Коцето Сурнев.

Михаил Кузмов:
Искаш да кажеш, че при 1/3 по малка приложена мощност, получаваш същото количество газ !? Ако правилно съм разбрал, излиза че това е над 100% ефективност ! Ами не е зле ако е начало ! Като ще "докладваш"дай повече инфо ! Електролит, плътност,входна мощност, изходна, според някой калкулатор,схема с която постигаш резултата и т.н. ? Върху клетката ли са тези осцилограми ? Успех !!!!!!!

Михаил Кузмов:
До сега не съм чел във форума някой да е съобщил че работи за добиване на моноатомен микс, ННО(браун газ) !Чели сте за уникалните свойства на този газ за които е съобщавал,  нашият сънародник Илия Вълков ! По късно и други изследователи !  Ако някой работи ще е добре да споделим експерименти а може би и постижения ! Ще дам пример ! Пускам два клипа за устройството което подготвям за целта ! Според патента на Юл Браун, за водородно кислородно заваряване, чрез волтова дъга може да се постигне дисоциация на оксиводорода добит чрез електролиза ! Бях показал,не помня в коя тема волтова дъга ! Видя ми се сложна тази схема и поработих за опростяване и увеличаване на мощността на дъгата ! Днес се получи това ! След още малко работа мисля че ще се получи още по добре ! Това се получава при 25 W  приложена мощност, директно от мрежата 220 в.

Ksurnev:
Михаиле, здравей.
Мощността не съм я мерил още, пускал съм клетката на 12в. и по този начин с 12в. пикове 70кХц с еднакъв електролит КОН. Резултата е еднакъв в произведен газ. Направих опита защото споменаваш, че над 1.2кХц не си струва да се правят опити. Колкото до опитите - в събота и неделя ще ги правя, и както казах ще докладвам в табличен вид даже. Блока е старо мощни захранване от първите АТ компютри пипнато малко. Хващам захранването след мощното шотки преди филтрите, като към тях го пускам през друго шотки - само да работи защитата и регулирането, без да има постоянна съставяща към клетката. Осцилограмата е върху клетката. Ще помъча да регулирам плавно напрежението, макар, че е малко трудно в тези блокове. Това от клиповете съм го правил с Тиристорно-кондензаторно запалване и бобина Б114 от ЗИЛ130.
За сега толкова. Ще пусна една оторизация за скайпа.

Михаил Кузмов:
Здр.!Смолянски !Аз в Смолян съм живял 5 години ! Но това е друга тема ! Сега искам още нещо да уточним защото определено ме заинтригува ! 1/ 12в. пикове над правотоковото ниво на клетката ли ? 2/ Еднакъв електролит КОН ? Т.е. колко % плътност ? Да при мен е предел от 1200 Hz ,след което започва спад на тока и спира електролизата ! Това при 1% плътност на дест. вода с NaOH ! Днес повиших мощността (от клиповете) до 230 W и за кратко време наоколо започна да се спича ! Бобинката е от форд фиеста ! Според мен слабичка ! Целта описах в предния пост ! Свеща с надстройка ще стане дюза ! Да видим какво ще се получи ? Ако знаеш по яки запалителни бобини кажи ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия