Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Електролизер - експерименти
nikolayst:
Да разбира се! Това е платото на един от импулсите - увеличено, за да се подчертае амплитудата на тези Къдрави Вълни /Rippled Waves/, около или по-скоро под 1.4V. Характерно напрежение за водата!
Михаил Кузмов:
Ясно ! Педи време в експерименти постигах тези къдрици с амплитуда 5-6 в. ! Разбира се не с такава схема ! С класическа схема на boost converter съм постигал до 200 в. пикове . С повишаваща схема на flay back траф. 3 пъти, вторична от дебел проводник с цел мин. вътрешно съпротивление, нещата се свеждат до подобни осцилограми и никакъв ефект върху ефективността ! Честотата от 1200 Hz нагоре винаги влошаваше добива ! Да поясня: тези резултати са върху FS6c ("мокрия" електролизер който съм показвал) с 1% NaOH в дестилирана вода ! Разстоянието м/у плочите в клетките е 1мм ! Всички останали води имат непостоянен състав (респективно непостоянни резултати) и смятам че е загуба на време да се експериментира ! Канадците от Xogen са много напред с химията и добиват водород само по химичен начин ! Трябва ни химик във форума ! Другите методи, " Тренчев ", "плазма с карбонови електроди " за добив на газово гориво от вода са доста енергоемки и не мисля да си губя времето с тях ! Известни са отдавна ! На Тренчев идеята ми допадна само от гледна точка на безопасността ! Газът се добива,йонизира и гори ondemand ! Без съхранение, без затворен съд ! Вдигаш ключа, имаш пламък,сваляш ключа нямаш пламък ! Изключително удобно и безопасно !!!!! Дали Тренчев работи по ефективността не е съобщил !
@praktik:
Михаиле, знаеш ли какъв е електролизера на Тренчев, един форумист тук съобщи че ползвал инвенторен електрожен и аргон .
valex:
Това се има в предвид, че може да прави газ : http://mazeto.net/index.php?topic=7267.0
Михаил Кузмов:
Valex ! Именно това имах в предвид по горе ! Новия метод за отопление ! Както го е формулирал Тренчев ! Вече беше репликиран и показан тук от съфорумник ! Praktik ! Колкото до инверторния електрожен, не съм виждал изхода на осцилоскоп ! А и нямам инф. поглед върху схемата ! Предполагам че е ключов преобразовател с тороидален траф !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия