Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (28/54) > >>

gotiniq7:
Ето малко снимки, да се види за какво става въпрос

miromad:
Някой пробвал ли е с алуминиеви плочи и дали може да се ползват такива за направата на електролизер? Ако могат да се ползват алуминиеви плочи, дали някой знае колко ще струва направата на няколко такива плочи?
Скоро ще имам възможност да се заема с експерименти, но се чудя от какъв материал да са плочите. Няма да използвам натриева или калиева основа, а ще използвам чешмяна вода. Също така искам да попитам дали дебелината на плочите оказва някакво влияние на тока, напрежението или съпротивлението като цяло? За захранване мисля да използвам акумулатор, без да използвам каквато и да е електроника (пулсиращо захранване и тем подобни).

georgi70:
колеги някой правил ли е това на дизел и има ли ефект

emm:
Здравейте колеги, виждам че яко сеработи по въпроса.
Имам гумени пластини които са остатък от моите уплътнения за клетката. Размера им е 13,4см х 13,4 х 2мм,  някой го интересува да каже.
Успех :D

intercorp:
Здравейте,

До пишещите и четящи тук:

Някой да се е опитвал да репликира електролизера на Боб Бойс?
Аз се заех с тази нелека дейност.
Доставих си тороида и PWM3G платката. Навих тороида и изградих кетката. Лично аз не открих изрично указание в инструкцията дали клетките трябва да са херметични/електролита не трябва да преминава от клетка в клетка/. Оказа се обаче, че това е абсолютно задължително за мое съжаление. Така, че ако някой смята да прави тази клетка нека да го има в предвид. Сега трябва да си изолирам клетките преди да продължа.
Моля накой ако има практически резултати при репликирането на електролизера, нека да сподели. Пускам и снимка на моята репликация на клетката. В по-късен етап при резултати ще се похваля евентуално/ако резутатите са за хвалене разбира се/.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия