Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (29/54) > >>

mzk:
Здравей. Подготвен съм теоретично за електролизата на Боб Бойс. Ако си от София можем да се срещнем.

intercorp:
За съжаление съм във Варна. Интересува ме даи знаеш каво е това Heavy duty choke. Аз предполагам, че това са дросели, но не съм сигурен. Някаква идея?

mzk:
Точно така- дросели. Дори ми се струва че има някакъв чалъм на изчисление, но за него никой нищо не пише- не казвам, че съм прав.

intercorp:
В една от инструкциите пише:
"GO to http://mpja.com and
buy 3 – 7840-TR (only $7.75 each) use only one side leads, not both sides. It is perfectly ok to wind
these chokes on laminated iron pieces taken from an old mains power transformer frame."

Въпросния 7840 TR е обикноовен понижаващ трансформатор от 110/220V, на 12V със средна точка, т.е 6-0-6. на 4А.
Т.е входна мощност не повече от 50W.
"use only one side leads, not both sides". Според мен това означава да се използва само едната намтка, но коя? първичната или вторичната? Аз мися да е първичната, понеже на две от местата имаме 155V. В таакъв случай може да се използват дросели за лунички на 220V , 50 - 100W. Май така ще се реши проблема с тези Heavy Duty Chokes.

vladtod:
Имам проблем с моята суха клетка, след спиране работа на клетката газа който остава в разширителя се свива и засмуква водата от бълбукарника, за един ден си дърпа 300-400 мл. и с това се разрежда електролита. Има ли някакво решение на проблема, и правят ли вашите клетки така?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия