Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (27/54) > >>

tvard:
С колко ти е паднал средния разход?

EDM electronics:
Браво gotiniq7!

Електролизера ти изглежда добре, и резултата ти е много добър, само гледай да спазиш големината на тока за кв.см. площ, щото иначе става бързовар.  За твоя диаметър мисля че ток по-голям от 10 А е нежелателен, по-добре е да се увеличи броят на клетките.

Няколко въпроса:  - "О" пръстените от тръба за канализация ли ги наряза?
                               - Има ли вход и изход електролизера ти, има ли разширително казанче преди бърбутьора, от което да се отделя водата и да се връща обратно в долният отсег на електролизера.
                               - Има ли промяна ъгъла на запалване на автомобила?

gotiniq7:
Тока е голям, заради входящия отвор 6 мм, по-късно разбрах за разместването на зиг-заг за по-малки загуби. Но въпреки всичко имам 20% икономия. Има разширител, на едната снимка се вижда, от 1л туба за някаква отрова. Щуцерите са от пласмаса направени на струг, но има течове. Най-добре ще стане като последните 2 плочи да са от по-дебел INOX, и по една тръба заварена за тях, също и разширителя да е от Inox. O-пръстените са от магазин 110х3,3 мм

LTK:
За щуцери използвам съединител за маркуч (това е единственото пластмасово практично съединение, което намерих по магазините). Вътре си е тръбичка и най-голямото му предимство е, че има периферия. Залепени са с епоксидна смола. Тубата е 5л за бензин от метро. Тези ги взех от баумакс за 90ст, но такива и подобни връзки има и в практикер. Водят се градински пособия. Вътре са 8мм, външен диаметър 16мм.

gotiniq7:
Един приятел започна суха клетка, доста добра според мен. 25 пластини О-пръстени с диаметър 240 мм, като ще се прави печка от него, подобно на HHOHHU. Изходящия отвор е овален над ф10 ,а долните за изравняване са на зиг заг 2 мм. Разширителя ще е поставен на едно ниво с клетката, за да няма преливане, и от там да няма загуби. Очакван старт след 3-4 дена, очакван дебит при добро кпд 4-5 литра в минута. Плазмено рязане, цена 85 лв за 25 пластини, О-пръстени от фирмата за която даде линк Rebel, 1.75 за бройка ф240

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия