Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Електролизер - експерименти
gotiniq7:
Направих суха клетка, с О-пръстени 110х3,5 .Електролит вода и сода каустик. За начало с 15 пластини , среден извод, -+- на 12 волта тока е под 1А и продукцията слаба. След това с 13 пластини като всяка трета е полюс, -+-+-. На 12 волта незнайно колко ампера продукцията е над 2 литра в минута, по-точно 500 мл за 13 секунди. Плочите са пробити на 2 места с 6мм , срещу 2та извода. Ако монтирам още един алтернатор, работата заспива :) . Като премеря тока ще пиша
gotiniq7:
Монтирах го на колата,вече със 17 пластини, като всяка 5та е захранваща – + – + – на 12 волта имам продукция 2 литра в минута, тока все още не съм го мерил. Направи ми впечатление че след 4-5 дни каране, източих електролит и долях вода- намалих концентрацията,тока спадна доста( по звука на динамото се усеща, с шим е) а продукцията се запази. Значи кпд се е увеличило, заради покритието на плочите. Предварително ги минах всичките с шкурка 60, и имат по два 6 мм отвора всичките,един за вход един за изход. Това е за сега, по първи замервания разхода е -20% . Успех на всички
gotiniq7:
Ето ги обещаните снимки, тока е в началото 40А, и след 5 секунди пада на 25А . Това е заради изместването на електролита от газта.
jantar:
В маркучите на газовата инсталация ли вкарваш ННО ?
gotiniq7:
По-точно в газовата плочка, но не е задължително. Подава се между въздушния филтър и дроселклапата (някъде по въздуховода)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия