Автор Тема: Електролизер на Stanley Mayer  (Прочетена 189169 пъти)

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 621
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #90 -: Март 02, 2009, 09:36:20 pm »
Можем да си разделим някакви задачи за експериментиране. Аз лично съм се заел със следните неща:

- експеримент за клетка без пробиви и прав ток (стандартна електролиза). Този експеримент е само за доказване на ефективността и достигането й в домашни условия;

- експеримент на магнитен електролизер (в съответната тема);

- експеримент с модулиране на правия ток с конкретна честота (използва тороид и *една* честота с две хармонични, за максимално правилна форма на желаната честота). Желаната честота е измерена според импедансите на клетката и тороида, за да се осъществи стояща вълна. Този експеримент е на практика клетката на Боб Бойс и за мен ще е най- сложен и времеемък.


Давайте вие.  ::)

Неактивен gotiniq7

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 409
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #91 -: Март 02, 2009, 10:22:35 pm »


Идеята е двете тръби да са с една резонансна акустична честота, а втора честота да се определя от капацитета на клетката. Ефекта ще е силен, според мен. Като захраниш 2-те тръби с правилната звукова честота (под вода ще е малко по различна) ще трептят силно ако волтажа е достатъчен, ще се чува даже. Това ще стресира доста водната молекула. Втората трябва да е "работната" честота, електрическия резонанс,който зависи от капацитета на кондензатора който се получава от тръбите (под вода пак е малко различен). И по-неясната част сега, двете честоти как да се подават? Модулация, но каква? Амплитудна? Честотна? Шим? Акустичната да е синусоида, а работната положителни импулси? Или обратно? За това си мисля постоянно. Моля някой от по-запознатите с "тока" да даде съвет
« Последна редакция: Март 03, 2009, 05:39:54 pm от gotiniq7 »

mi68

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #92 -: Март 03, 2009, 08:41:26 am »
Прочетох последната побликация от януари 2009г. на статията от форума нова единна физика и грубо се реши проблема.Атомният водород има електрон с линейна скорост приблизително на скороста на МЮ-неотриното и го пренася.При молекулния водород Н2 електрона се върти по-бавно и ефекта е по-слаб.МЮ-неотрино има във въздуха и електрически ток на практика би трябвало да не ни трябва.Според мен трябва да се използва водороден прекис(кислородна вода) за катализатор.За получаване на МЮ-неотрино е извесни 3 начина:
-използване на магнит
-получаване на високо напрежение
-изменение на посоката,конус(центробежна сила)
Трите начина са взаимно свързани(като з-н на Ом).Промяната на една величина води до промяна на друга величина.Успеха ще дойде ако се променят ДВЕ величини едновременно то третата ще фръкне.Всеки експериментатор да постави експериментите на научна основа,а не на копиране на схеми без творческо преобразуване. 
« Последна редакция: Март 03, 2009, 10:25:18 am от mi68 »

момчо

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #93 -: Март 03, 2009, 09:14:32 am »
mi68 с тази материя съм имал малък допир. Физика на елементартните частици е много далече от мен- просто не съм имал повод да задълбоча знанията си. както и да е. Ако мислиш че ще ни доведе до някъде, моля. Продължавай да го чоплиш.  ;)

снощи ми хрумна следното нещо.

ако имаме едно колело свързано с ос в центъра си, и го завъртим, то няма да се върти много време, а само толкова аналогично на приложената въху него сила. ако обаче преди да спре да се върти колелото, ние го "потупнем", то ще продължава да се върти, и колкото по-често го потупваме, толко по малък ще е интервалът в който ще варира ъгловата скорост ( която може да се разглежда и като честотата на трептене).

Имам следната теория ( при идеални усливия).
Сега- нека началното количесвто енергия, която внасяме в системата я озанчим с F0. Тя ще е достатъчна да преодоле началните сили на триене на колелото и оста, да преодоле триенето с въздуха, и всички останали "вредни" фактори, и ще заварти колелото с една ъглова скорост w0, в последствие благодарение на въщите "вредни" фактори колелото ще спре да се върти, поради липса на енеригя.
ако обаче го потупваме ние ще внасяме в системата, равни количества енергия F1,F2,F3,...Fn, които ще потвържат ъгловата скорост в малът интервал (w0,wn) определен от началната скорос и средната ъглова скорост на коелото. Всъщност всичките тези потупвания ще са по-малки като количество енергия в сравнение с пъвроначалното количесто F0, и напрактика със всяко едно потупване ние внасяме разликата между F0 и Fa, къде Fa определя количеството енергия изразходвано за преодоляване на "вредните" фактори.
ако тотупванията се повтарят преиодично колелото ще се върти с ПОЧТИ постоянна скорст, или поне в много тесен интервал на (w0,wn).

ако нашето колело го заменим с ЛЦ веригата на клетктата ( намотка-клекта), мисля че е възможно да се използва същата теория.

някъде прочетох за ел.съпротивлението на водата - 2.5*10^+5 ома. Само за справка ел.съпротивлението на живакът е 9.58*10^-7 ома. Моля, нека някой който има достъп до литература да потвърди стойността за водата.

сега както каза и mi68, понеже всичко се свежда до закона на ОМ (не съм напълно убеден), имаме уравнение с ЕДНО ИЗВЕСТНО - ел. съпртотивление на водата.

I= V/R
V=I*R
R= V/I

Мсля че технически да се увеличи Волтажът е по-лесно отколкото да се увеличи Амперажът ( дотри е невъзможно, тероитично- амперажът).

бягам за работа.че ще закъсенея. двечера пак. лек ден на всички.  8)

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 621
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #94 -: Март 03, 2009, 09:49:10 am »
Ех, толкова много неща има изписани. Момчо, в електролизата на Майер се вдига волтажът и ако водата се разлага с напрежение, тогава това е пътят, по който всички трябва да вървим

НО

водата се разлага с ток. Когато имаш 2 електрода и вода между тях, трябва да приложиш напрежение от поне 1.36 волта за да започне разлагането на водата. В нормалната електролиза напрежението е около 2 волта на клетка, а в резонансните е около 1.5 волта. Минимизирайки напрежението увеличаваме ефективността.

И така- ако аз и ти направим по една клетка с 2 електрода, аз използвам вода с електролит калиева основа, а ти използваш само чиста вода, когато ти приложиш напрежение, трябва да го вдигнеш до 5, 10... 15 волта, кой знае? Защото в твоята вода няма основа и е по- малко проводима. Т.е. твоята вода има по- голямо съпротивление

Така, ако приемем че при теб процесът започва при 15 волта, и при тези 15 волта достигаш 1 ампер ток, тогава мощността, която ще използваш е 15 вата.

само че


водата използва ток, и аз, понеже съм сипал основа (електролит) във водата, проводимостта й е по- голяма (съпротивлението й е по- малко). Тогава аз, вдигайки напрежението от 0 до.. 1,7,...2 волта, вече имам достигнат ток от 1 ампер. Така моята мощност е 2х1=2 вата. Разликата е 7 пъти в ефективността.

Въпросът е, че водата ще се разложи за този 1 ампер, а напрежението няма значение. То ще се отрази като загуби във водата (загряване). Дори малки пробиви в клетката водят до силно загряване във водата, затова е жизнено важно да се изгради клетка без пробиви!

По същата причина в лабораториите използват различни сплави, при които се получава потенциал между тях (съвсем условно можем да кажем платина и неръждавейка, или някакви други сплави, между които си има някакъв обособен потенциал). По този начин се увеличава ефективността на електролизата, като напрежението, за достигане на започването на процеса се компенсира от части от потенциала между електродите (заради използваните сплави).

Неактивен koce93

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 122
 • Пол: Мъж
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #95 -: Март 03, 2009, 10:43:24 am »Давайте вие.  ::)
Някой по-запознат правил ли е това:
http://www.free-energy-info.co.uk/PatE14.pdf
Възможно ли е при 2.8 волта и 30 ампера да се получи 6.96 литра на минута HHO? Това изчислено прави над 1000% ефективност. Малко не ми се вярва.
А ето и нещо за магнитната индукция:
http://www.richieburnett.co.uk/indheat.html

mi68

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #96 -: Март 03, 2009, 12:09:39 pm »
Цялата теория на руснака протича от челното(фронтално) съпротивление при движение на тяло в някъква среда и губене на енергия за създаване на вълново движение(вълни).При движение в тунел може да се създаде стояща(бягаща) вълна и тялото да получи минимално съпротивление съответно малка загуба на енергия.Най-малко се използва гравитацията,а маса и заряд са свойства на материята.Според теорията гравитацията се дължи на дарките образувания каито имат свойството посока(инерция) за това пунпалите променят гравитацията защото се променя посоката на дарките.По-просто решение е изменение на геометрията т.е.конус,спирала.Задължително трябва да са конусни,спираловидни електродите или електролизера така виждам нещата.
П.П.з-н на Ом съм направил само сравнение да не се разбира,че всичко е закон на Ом.От тук при изменение на две величини третата скача в порядъци.Наистина при инпулсите енергията е по-малко,но мащноста се увеличава а това е проблем.
« Последна редакция: Март 03, 2009, 03:28:04 pm от mi68 »

момчо

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #97 -: Март 04, 2009, 05:57:36 pm »
качвам едно видео в ю-туб, с това което импрозирах днес. http://www.youtube.com/watch?v=UXrV9lCpjI4

зарядното за акумулатора което използвам е BOSCH KL1204, 230V AC, 50-60Hz, 2.7A arth. 55W. както го коментирах в предишният си пост, не знам какво означава "arth", а на мултиметъра ми показва 12.34В на скалата за прав ток, и 26.3В на скалата за променлив ток. ???
както и да е.
клетката е описана в клипчето. Не съм Лари Кинг, и се извинявам за мрънкането ( сценична треска).  ;D

снимал съм с една ръка ( не е лесно), на края на клипчето има един момент в който трябваше да хвана клетката с две ръце и после вземам камерата. Няма нищо скрито покрито. Водата е от чешмата. Солта е обикновенна йонизирана морска сол, с която си говтя.  ;) нямам възможност да си набавя КОН, в аптеките е много сложно да искаш каквито и да били химии без "рецепта".

надявам се другият път да направя нещо по-"клетъчно" на външен вид, за по-нататъчни експерименти.

очаквам коментари.   ;D

ПС. : за това какви клетки, какви токове и напрежения ще се използват, ще се изпише още МНОГО, понеже ние НЕ ЗНАЕМ КАК другите които са успели ( Майер, Пухарич, Рави, Д14) са го направли. Ние ще пишем докато го намрим отговора, понеже другите които пропагандират "свободна" енрегия, са ги патентовали, и не са предоставли дори и една точка "свободна информация". Т.ч. реално погледнато е върпос на време, да намерим честотата. Аз ще пиша и ще снимам, докато го направя. Ако някой друг има желание моля.
Не влягам никаква ирония в това което пиша, защото не иронизирам никого, нито нечия работа.
« Последна редакция: Март 04, 2009, 06:11:55 pm от момчо »

ppankov

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #98 -: Март 04, 2009, 06:33:05 pm »
Идеята с INOX - плочи е супер, но много сол слагаш ;) Опитай например със 3 чаени лъжички сол. Нормално е да имаш прозводство със неръждавейка само във чиста вода.

mi68

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #99 -: Март 04, 2009, 11:09:11 pm »
Темата на дипломната ми работа бе Ускорено зареждане на акумулаторни батирии(АБ).Имаше един голям проблем:газът беше електростатично свързан с електродите и тока намаляваше стойноста си,увеличава се напрежението и като цяло се загряваше АБ и преразход на енергия. Единствено перспективен метод се оказа подаване на инпулс с обратна полярност.Метода с вибрация не даде добри резултати защото силите са електостатични и много силни.Най-доре е да копираме природата по-точно з-н на Бернули.Така се преместват големи камъни в реки и така работи карбуратора.От съвременна гледна точка трябва да се оправляват тънките потоци от вакума т.е. да се прави дупка и вакума ще я въстановява(имаме три потока в динамично равновесие;дарки-маса;неотрино-заряд;МЮ-неотрино-получастица/съвременната техника се дължи на полупроводниците/цаката излиза в МЮ-неотриното;постепено ще се научим да го управляване споко).Най-не се използва гравитацията,на земята може да се приеме за успоредна,а всяка форма различна от успоредник я променя.За това пластините трябва да намаляват,а после да се увеличават както дифузора на карбуратора,но технологично е трудна изработката.
« Последна редакция: Март 05, 2009, 12:04:41 am от mi68 »

момчо

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #100 -: Март 05, 2009, 12:03:15 am »
добър вечер на всички.

vdomov благодаря за съветите. ще ги следвам паралелно с моите идеи.
rebel май си прав... забравих се малко със солчицата. другият път ще стане по-вкусна гозбичка.  ;D

мисля да провам идеята със шоковият пистолет. т.е. със схемите които намерих, и ще докладвам. но първо трябва да си направя бобинките.

между другото намерих едно клипче в ю-туб, което го търся от доста време. може да го е виждал някй, но ми се струва че ако не сте, ще видите едно от най-добрите обяснения на тероията и метода на Майер. 9 мин обяснения. аз не съм на "ти" с електрониката" но някой който Е може да се изкаже по темата. (http://www.youtube.com/watch?v=Q-WO-sorNkA)

друго. пред мен са два документа до болка познати на всички ни. извесните Д14 и РавиРеп (има ги във файловият архив на форума със любезното съдействие на администраторите). в момента съм на стр.28 от Рави, и на стр.5 от Д14. с нивото на "електронна" грамотност която имам не виждам драстични разлики между двете схеми. само там транзистора е различен, и има няколко кондензатора с различни стойности. Отделно от това в документа на Рави не се казва АБСОЛЮТНО НИЩО свързано с честоти. Д14 още не съм го разгелдал в детайли.

горещо препоръчвам на всички да си свалят ПДФ-а то архива на форума на Андрия Пухарич, там имам мнооого материял за умуване и експериментация. Аз по-се осланям на неговите документи, все пак е бил професор, човек който цял живот е бил над книгите и със сигурност знае много повече от Майер. Четох го документа 2 пъти (на английски е ! )  и се чудя защо никой не може да го възпроизведе, при положение че човека е написал всички уравнения, стойности, ЧЕСТОТИ... имам много хляб в този документ.
за справка е и страницата ( pat2pdf.org ) там има патенти във ПДФ формат. друга станица за справка е ( http://patft.uspto.gov ) там са ВСИЧКИ побликувани патенти на САЩ. само трабва да знаете номера на патена, но ако НЕ- има търсачка със доста насторйки за избор.

лека вечер на всички.

Неактивен lazy

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 102
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #101 -: Март 05, 2009, 12:52:21 am »
Здравей Момчо,
Поздравления за ентусиазма. За зарядното - ако се вгледаш откъм гърба му ще видиш, че е произведено в Китай. Това и обяснява защо е 40-50лв. Вътре има траф с изведена средна точка и два диода.Напрежението  не е изгладено, но при тоя ток кондензатор няма да върши работа. Самия траф е с много мека характеристика(изходното напрежение силно се влияе от тока). На амперметъра неможе да се вярва много.В долната страна има гнездо за бушон, но невинаги има такъв. Принципно е 15А на вторичната намотка. В случая на клетката се подава пулсиращо напрежение с честота 100Hz, което може за експеримента да се намали с товар (напр. лампа) последователно или с регулиране коефициента на запълване (като при тиристорните регулатори за осветление), но тогава става сложно с изчисление на мощността, отдавана в клетката. Аз пробвах с клетка с двойна спирала, но не можах да хвана резонанс, с изключение на един на106 kHz - незначителен, вероятно е честотата на импулсното захранване което ползвах, но може ти да извадиш късмет.
Успех!
« Последна редакция: Март 05, 2009, 01:10:19 am от lazy »

момчо

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #102 -: Март 05, 2009, 09:24:55 am »
Чайна майна. правено е в китай, и дори няма и бушенче. трябва да си сгурен че тук не съм го копувал за 25 Е както излиза според цената която казваш. минимум 40Е съм се изръсил и то миналата година.
Довечера ще го отворя за да "видим какво има вътре"  ;D ;D ;D
мислех си снощи да вържа една лампа от фенерчето да видя дали след изключване на клемите на зарядното ще има още заряд в клетката (нали все пак е кондезатор).
Тази товя честота 106кХз сигурно с осцилоскоп я хващаш. прочети ПДФ-а на Пухарич от файловият архив. Убийствено детайлен е на някои места. ::)

поздрави.

момчо

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #103 -: Март 08, 2009, 05:22:32 pm »
ето няколко калкулатора, които могат да ви помогната в изчисленията. сигурен съм,че може не е нещо съществено, но както казваше професорката по ЛААГ - " повторението е майка на знанието" , а ние добавяхме "..и баща на затъпяването."

http://www.66pacific.com/calculators/coil_calc.aspx - тук се смята индуктивносттана намотката в Хенри

http://www3.telus.net/chemelec/Calculators/LC-Calculator.htm - тук се смята Резонанстанта честота за LC-верига в Херц

http://www.daycounter.com/Calculators/Plate-Capacitor-Calculator.phtml - тук се смята капацитета на кондензатор с плочи

http://www.csgnetwork.com/circlecalc.html - тук се смята повърхността на кръг ( ако имате кръгли плочи за кондензатора).

благодаря лично на АДМИН за "DC RESONANT CHARGING CIRCUIT", доста вдъхновяващо четиво. препоръчвам го. ::)

Поздрави на всички. много пневмония има напоследък. да се пазите.

момчо

 • Гост
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #104 -: Март 16, 2009, 09:16:13 am »
ето едно клипче което качих току що- ( http://www.youtube.com/watch?v=GxpWFhs9YGs )

не използвам нито сол нито основа- това пак е само чиста вода.
пробвах и двата варианта на свързване, които ми позволява конфигурацията.
това на клипчето е +-++-+ . вижда се продукцията.
после го пробвах и  -+--+- . разликата в продукцията не е голяма, но мисля че има по-малка консумация на ток (ампери).. ако първият вариант тегли да речем 1.35 А, то при втория мисля че е не повече от 1.70 А.

Намерил съм много материали, които са по-скоро практически съвети от хора, които разработват ННО-клетки. Предполагам, че до Великден ще съм ги синтезирал в нещо компактно като материал и ще ги кача в отделна тема.

Поръчал съм детайли да направя 6 схеми- тази от Д14, тази на РАВИ, схемата на Боб Бойс със трите таймера, както и още две произволни схеми които мисля че може да сработят.

това за сега.  ;D
« Последна редакция: Март 16, 2009, 11:40:05 am от altium »