Автор Тема: Електролизер на Stanley Mayer  (Прочетена 202167 пъти)

djinovski

 • Гост
Re:Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #120 -: Февруари 23, 2010, 09:45:25 pm »
Не точно модела на Маер. Рави, с помощта на Дейв Лоутън е направил репликация на Маер но копието не е точно, според Panacea, инженерите продължават с търсенето. Ефективността на Рави е достатъчно добра. 304 също е допустима, но искам точно да се придържам към PDF-а за да очаквам подобни резултати. Интересно е захващането на външните тръби на скицата, която прилагаш. Такова решение допуска наличието на акустичен резонанс. В моделите на Дейв и Рави, двете тръби са дистанцирани с гумени разделители, които биха подтиснали звуковия резонанс.
« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 10:04:47 pm от water »

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 423
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #121 -: Декември 02, 2010, 02:07:56 pm »
Fredy побликува ръководство на системата, която използва за задвижване на кола. Не се различава от схемата на Stanley Mayer. http://groups.futureenergyconceptsinc.com/documentation/

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 423
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #122 -: Декември 02, 2010, 02:23:54 pm »
Резултатите от теста на системата за задвижване на  камион (track?), проведени в лаборатория при идеални условия не са успешни, даже и при използване на адаптивната система за управление Square1.

On November 23, Freddy posted a video showing Freddy's Dodge Ram pickup truck running on water in Square1's lab.  The gas tank is shown on the shop floor, removed from the truck.  The fuel line was also removed.  The truck was stationary and running in idle mode, on the hydroxy gas from water.  The cell, controller, battery, and other apparatus were on the lab bench and floor, not in the vehicle, which is appropriate for this stage of research and development.  In the video, the engine runs for about forty seconds before stopping, when the pressure in the vessel drops from 75 pounds down to 25 pounds.
Повече подробности в: http://pesn.com/2010/11/30/9501735_Freddys_Version_7_runs_truckon_H2O_in_lab/

Неактивен epwpixieq-1

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 427
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Re: Схеми на Stanley Mayer
« Отговор #123 -: Февруари 11, 2011, 05:11:46 pm »
Не съм забелязал досега да се дискутира тъй нареченото влизане в резонанс на WFC, вземането на това под внимание и правене на обратна връзка във системата за потдържането на това състояние.
Както всички знаем WFC е сложна система, като най-динами4ните променливи в нея са свойствата на водата при определени състояния на средата ( цялостната система). Когато клетката, двете тръби със водата между тях, достигне точка на пробив и от високо напрежение и малък ток, рязко се преминава към ниско напрежение и голям ток, точно преди този момент електрониката трябва да реагира, усещайки пробива на изолатора, в cлучея водата, и промени импуслните параметри за да предпази пропускането на голeмия ток през клетката.
За сега още не съм достигнал до този проблем, но усещам как съвсем скоро ше се сблъскам с него, затова и започнах да търся информация в това направление. Това е на което попаднах до момента

http://www.drinking-water.com/tubes.htm
http://www.waterfuelcell.org/phpBB2/viewtopic.php?p=9179&sid=69117d8f8b1f2d5802508fcdb9950981

Ако колегите имат някаква информатция в това направление, надявам се да могат да я споделят на страниците на форума.

Благодария и късмет в начинанията.
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 03:34:47 am от epwpixieq-1 »

Неактивен kaisersoze

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 28
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #124 -: Юли 04, 2011, 10:56:55 am »
Хубаво е, че най - накрая сегашният собственик на WFC най - накрая се е съгласил да ги предостави за ползване.
Искам да споделя какво научих за разлагането на водата на Стенли Майер и Андрия Пухарич покрай 3 годишното проучване на нагревателя ма Питър Дейви и понеже нямам пряк интерес по темата ,а информацията може да се окаже полезна на някой.
Самият Стенли Майер казва, че най - важното при неговата клетка е достигането на честотата на молекулен резонанс, при която производството на водород прави "квантов скок" - това са негови думи  ;D.
Самият той не обяснява точно какво значи това , но според мен човекът от който Стенли е взаимствал идеята - Андрия Пухарич - обяснава доста подробно. Формата на молекулата на водата е неправилен тетраедър. При определено електромагнитно влияние Пухарич успява на да промени леко структурата на молекулата като я прави правилен тетраедър. Както знаем всяка геометрична фигура има собствена резонансна честота. Променяйки леко формата на молекулата тя става по - нестабилна и лесно податлива на електромагнитни вибрации с определена честота. Пропускайки тази честота под формата на електромагнитни пулсации във водната клетка от капацитивен тип може директно да се влияе на целостта на молекулата на водата. При устройството на Пухарич тази честота е била 600Hz ( между другото честотата, с която Кели е разграждал водата е била 620 Hz ), но идеята е не просто да се пусне пулсация на 600 Hz, a също така тя да е амплитудно модулирана с максимум на всеки 3 секунди. Обяснението на Пухарич за наблюдаваният ефект е появата на хармонични на подаваната честота високочестотни фононни вълни в структурата на молекулата, които предизвикват нейното разпадане. Идеята тук е да намери точната нота ( честота ) , която ще наруши хармонията във водната молекула.
От тук идва и според мен най - голямият проблем при конструирането на клетката на Стенли Майер, устройството му за отопление Heat Generator, нагревателят на Питър Дейви и др.  - самата клетка трябва да е един вид музикален инструмент, изграден изцяло  с идеята да е резонансен на дадената честота, да съхранява и увеличава дадената вибрация. От това основно зависи ефективността на начинанието и неговата свръхединичност. Този проблем прави реализацията на проекта в гаражни условия доста трудоемък, скъп и почти невъзможен за един човек. Моето виждане е, е че са необходими поне двама специалисти - единият с отлични познания в електротехниката, а другият с голям опит в акустиката и да добавя - не малко финансиране.
Някой от по - успешните репликации са ползвали и друг подход. Създаване на една супа от вибрации, като се разчита на налучкване на правилната честота. Но доколкото знам при тях няма нито един достигнал ефективността на Майер, а ключов за ефективността е резонанса - както молекулен така и електрически.
Друга особеност при Стенли Майер е ползването на големи волтажи - колкото по - силен сигнала - толкова по - голям ефекта - така може да компенсират не топлкова добрите акустични показатели на клетката.
За  значително намаляване на разхода на енергия Стенли ползва един доста умен подход - вкарва капацитивната клетка в LC резонанс с бобина ( бобината доколкото разбрах е била специална с навивки от тел от неръждаема стомана с цел на се намали тока през клетката ) като идеята е да се увеличи силата на сигнала и да се намали до минимум разхода на енергия.
Тук идва и вторият по - голям проблем - тъй като водата си мени диелектричните свойства с нарастването на температурата, увеличаването на мехурчетата между плочите на кондензатова и други, е необходима обратна връзка за подържане на LC резонанса във веригата. Стенли е реализрал това посредством микропроцесорно управление доколкото разбрах.
След разговор с поляка лично виждал нагревателя на Дейви разбрах, че неговият подход е без обратна връзка - оставя четотата да се променя при нарастване на температурата.
Тук е необходимо да споделя още нещо за нагревателя на Дейви, което не го пише никъде. Нагревателя вибрира и извън водата и вътре в нея. По принцип 220V са съвсем недостатъчни за получаване на голямо електростатично поле, което да накара полусферите да вибрират. Интересно е как успява да докара вибрацията. След можество експерименти аз не успях.
Другото устройство, което буди интерес е така нареченият Heat Generator, използван от Майер за загряване на водата в резервоара на бъгито с цел да не замръзва под 0 градуса. В последствие това устройство е разработено за отопление на сгради, запазена е търговска марка в Европа и Америка, но точно тогава Стенли Майер е убит.
Разликата между WFC и Heat Generator е, че на плочите на кондензатора при електролизера се подава подава постоянен + и - , а при отоплителя имаме сменяне на поляритета.
Стенли Майер обяснява, че при загряването на водата се получавало едно "пружиниране" на молекулата на водата без тя да се разрушава като допълнителната енергия идва от етера - неин проводник според него са глуоните.
Устройството на нагревателя на Питър Дейви същото с разликата, че там е наблегнато изцяло на акустиката като се ползва сигнал от мрежата за електроснабдаване 220V, 50 Hz.
Друг уред будещ интерес е Ultrasonic Heater на Уилиям Тарп, където като източник на сигнал се ползва пиезокристал, захранван от 9V батерия. Там също има значително наблягане на акустиката и обратна връзка също.
В мойте експерименти с нагревателя на Дейви стигнах до проблема с акустиката  :D. Реализацията на подходящ акустичен елемент резониращ на 600 Hz се оказа доста сложно за условията и средствата, с които аз разполагам. По принцип на теория нещата са ясни, но реализацията е сложна.
Надявам се да съм бил полезен с нещо :).
Поздрави и успех !!     
« Последна редакция: Юли 04, 2011, 11:18:33 am от kaisersoze »

portnoy

 • Гост
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #125 -: Август 09, 2012, 03:52:35 pm »
Да...пича от RWG Research е много напред, никой друг не се осмелява да пусне толкова материали за свободно ползване по темата.
Ето и нещо от мен:

http://www.youtube.com/playlist?list=PL0B072E6065E2B7B4

Тук  съм превел една от лекциите на Стенли за всички колеги, които имат затруднения с английския :)

Дерзайте!

valyonpz

 • Гост
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #126 -: Септември 04, 2012, 12:44:13 am »

Неактивен Seeker

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 510
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #127 -: Септември 04, 2012, 08:41:04 am »
http://www.youtube.com/watch?v=NczhXYkK0BI

След като внимателно изгледах клипа, никъде не видях производство на ННО_! Показното изработване на трансформатора и видеото на осцилоскопа не предствляват интерес без демонстрация на работата на самото устройство.  Защото има много, добре изработени устройства, които събират прах на тавана.   
« Последна редакция: Септември 06, 2012, 12:26:54 pm от altium »

Неактивен svetlio760

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 138
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #128 -: Януари 25, 2013, 09:14:33 pm »
Стенли Майер безспорно е бил умен човек, но е започнал техникум по електроника и не го е завършил. Което подсказва, че е получил необходимите му знания и за това го е напуснал! Това предполага, че не е бил голям специалист, нито по акустика, нито по електроника! Според мен тайната му се крие в нещо просто- някакво определено физично свойство на електричеството и водата, което ни убягва. За съжаление аз, и доста от нас, сме все теоретици, но във филма" изгревът на нулевата точка" имаше уред, който разлага водата и при този процес се отделя електричество по- голямо от вложеното! Така водородът и кислородът стават отпадъчен продукт! Дали и Майер не е използвал същия принцип и всички, които подлагат молекулата на водата на звукова, електрическа, радио и друга честота, за да й хванат резонанса, са на прав път, но не отчитат, че трябва този заряд някак да се извлече от водата, за да остане молекулата разделена? Във филма се споменава студеният синтез на тежката вода, който преди доста време гръмна по медиите, а после всичко затихна. След него 100- тина лаборатории са пуснали молба за патенти на уреди за студен синтез на обикновената вода! Един от тези патенти е успял да "мине между капките"- мен тези 100 опита за патент ме навеждат на мисълта, че процесът не е толкова сложен! Така че момчета, дайте да мислим повече нестандартно, а не толкова научно!
Филмът го има в Замундата!

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 423
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #129 -: Септември 18, 2013, 11:49:24 am »
Намерих тази колекция " Stanley Mayer" - всичко "на куп". Надявам се да бъде полезна.

Неактивен Чичо НОНЧО

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 109
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #130 -: Септември 18, 2013, 07:20:47 pm »
Браво, Vetap!
Само се опасявам, че това ще се окаже поредната дезинформация! За което ти нямаш вина естествено.....
« Последна редакция: Септември 18, 2013, 10:33:49 pm от Чичо НОНЧО »

elektros

 • Гост
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #131 -: Септември 18, 2013, 09:39:46 pm »
Ефективна   електролиза  на водата без добавяне на електролит съществува.....Проблема е, че с 1000 вата се захранва 40kw ДВГ, а това не се харесва на малка, но много силна група от хора.... Всичко е в резонанса....

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 423
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #132 -: Септември 19, 2013, 02:28:09 pm »
В момента прявя експерименти с електролизери от най - различен тип. Ако не стане за кола поне една "резачка" ще стане. ;D Водата е най-странното химическо съединение. Има още какво да се изследва. На пръв поглед всичко е ясно H2O, какво толкова. Но дали е така? Възможно е материалът да е "дезинформация", но може би 10 - 20% да са истина. Кой знае! За това на работа! Имаме глави, имаме и вода, пък по - нататък - каквото сабя покаже.

Неактивен valex

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 326
 • Пол: Мъж
 • изчислителна техника
Re: Електролизер на Stanley Mayer
« Отговор #133 -: Юли 28, 2015, 04:24:38 pm »
Попадна ми един готин канал по темата за Stanley Mayer клетка. Руснака прави много точно и конкретно обяснение на процесите, които трябва да станат в електрониката.
https://www.youtube.com/channel/UCqKbe03GSCLNqtoC-na8B0Q/videos