Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Безжично предаване на енергия с Тесла технологии

<< < (3/9) > >>

ggbg:

--- Цитат ---Разпространението на енергията не е навсякъде, а между предавател и приемник
--- Край на цитат ---
Как е възможно?
Това вече дава съвсем друга светлина на нещата, която не я схващам.....
В подписа ти има "Моя библиотека" цъкайки на линка не се отвари нищо...реших, че там мога да се ограмотя на тази тема, но уви.
Били ми пратил линк, текстов файл, или нещо подобно от където да мога да запълня своя пропуск?

mi68:
Четох една книга за Тесла и там се посочва,че гръмотевичната буря е на 300км,а в тесловият трансформатор имал напрежение,открива стоящи вълни.Твърди се,че със своят предавател е предал енергия на 25км,като подкови на конете са светели(явно и хлебарки) и една година северното сияние се е виждало от Ню Йорк.Друг докумет твърди,че той е предизвикал тунгуския метеорид,чрез резонанса между земята и луната на принципа падащият ъгъл е равен на отразеният и предавател с часовников механизъм заради отражението и заради падането върху предавателя на вълна е бил е на 5км разтояние от него.Насочил го към тайгата,защото в енциклопедийте пишело,че не са населени,но от весниците разбрал,че има сериозна грешка.

emm:
Здравейте!
Правя опити с безжично, еднопроводно и земно предаване на енергия.

Най-ефективно за сега се оказва еднопроводното предаване като резултатите са добри за размера на приемника. Реално няма ограничение за броя на приемниците. С един кабел можете реално да прехвърлите енергия на неограничено разстояние. За земно предаване трябва напреженията да са по-големи.
Генераторът ми е на 1,5МХц/12в, диаметъра на бобината е 100мм и около 100нав от 2кв. мм.

mat:
Тук говорите за резонанс между предавателя и приемника и че само така ставало ефективно предаване на енергия.
Имам един странен въпрос който ме мъчи поне от 20 години.
Още по времето на комунизма един приятел който беше войник свързочник един ден ми разправя за някакви тайнствени предаватели (радиостанции) които "усещали" кога някой се е настроил на тяхната честота и веднага започвали да предават на друга честота. Тогава не можах да го приема това, но сега като чета за резонанс и си мисля - възможно ли е това? Ако приемника и предавателя са в резонанс, не е ли възможно предавателя да "усети" изтичане на повече енергия от него, което означава, че някой се е настроил на неговата честота (прихванал го е)?

vitan:
Най-вероятно това е ставало по начина, по който са ловели навремето хората слушащи "Свободна Европа". Въпреки, че входния кръг на радиоприемника филтрира, генератора на хетеродина на приемника излъчва през радиоприемната антена.

Като се хване излъчването на хетеродина с малко сметки вегнага се стига до честотата на която се слуша.... Бил съм в казармата, но там и намек не съм чул да е имало нещо освен "класиката", описана в учебниците.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия